Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Μαϊ-2020 13:20

  Βαρβιτσιώτης για Ταμείο Ανάκαμψης: Το πρώτο βασικό βήμα είναι ότι συζητάμε για επιδοτήσεις και όχι δάνεια

  Βαρβιτσιώτης για Ταμείο Ανάκαμψης: Το πρώτο βασικό βήμα είναι ότι συζητάμε για επιδοτήσεις και όχι δάνεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για το ταμείο ανάκαμψης 500 δισεκατομμυρίων ευρώ και τους τρόπους διάθεσης της χρηματοδότησης από την ΕΕ, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο Mega το πρωί της Τρίτης.

  Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι το πρώτο βασικό βήμα είναι ότι συζητάμε για επιδοτήσεις και όχι για δάνεια. "Αυτό είναι μία μεγάλη νίκη του συνασπισμού των κρατών-μελών τα οποία ζητούσαν να υπάρχει γενναία ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση", σημείωσε. "Ήμασταν από τις πρώτες χώρες, ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους ηγέτες, που βρέθηκαν στην πρωτοκαθεδρία αυτής της διεκδίκησης και είπαν ‘χρειαζόμαστε επιδοτήσεις, όχι δάνεια’". 

  Υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο ένα πλαίσιο ευελιξίας σχετικά με το πώς θα διατεθούν τα χρήματα ανά πληγείσα χώρα. "Χωρίς ευελιξία ουσιαστικά και βάζοντας όσο πιο σκληρούς κανόνες γίνεται, θα περιορίσουμε πάρα πολύ τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αντιμετωπίσουμε τις υποχρεώσεις μας. Τώρα στο πλαίσιο των δικών μας διαπραγματεύσεων, να πετύχουμε το μέγιστο περιθώριο. Γιατί άλλος είναι ο τομέας που πλήττει τη χώρα μας και ενδεχομένως άλλος στις άλλες χώρες που έχουν σχέση με την παραγωγή. Για εμάς ο τομέας που έχει πληγεί  είναι ο τουρισμός", σημείωσε. 

  Σχετικά με τον τουρισμό υποστήριξε ότι η χώρα μας θα προσπαθήσει να "ανοίξει" προς όλες τις χώρες, σημειώνοντας ότι από 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Παράλληλα, επισήμανε ότι οι πτήσεις από το εξωτερικό μπορούν να ξεκινήσουν εφόσον δεν υπάρχουν περιορισμοί από την ΕΕ. Τέλος, πρόσθεσε πως αύριο ο Πρωθυπουργός με διάγγελμά του θα παρουσιάσει το πλαίσιο για τον τουρισμό.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ