Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Μαϊ-2020 12:54

  Σ. Πέτσας: Στον τομέα του τουρισμού, ξεκινάμε από το μηδέν. Ό,τι κερδίσουμε θα είναι επιτυχία

  Σ. Πέτσας: Στον τομέα του τουρισμού, ξεκινάμε από το μηδέν. Ό,τι κερδίσουμε θα είναι επιτυχία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.18

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση μείωσης μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στάθηκε ιδιαίτερα στο στρατηγικό πλάνο που θα έρθει στο προσκήνιο μέσα στην εβδομάδα και θα σχετίζεται με τη στήριξη του τομέα-τοτέμ της ελληνικής οικονομίας. Τον τουριστικό κλάδο.

  Στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Πέτσας, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει πιο νωρίς χρονικά το άνοιγμα των εποχικών καταλυμάτων, εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την εικόνα από την άρση των περιοριστικών μέτρων του Σαββατοκύριακου. Παράλληλα, τόνισε ότι το σχέδιο για τον τουρισμό θα καλύπτει το τρίπτυχο εργασία, φορολογία, ρευστότητα. "Για να στηρίξουμε την απασχόληση και το εισόδημα, όσο μπορούμε. Ας μην τρέφουμε όμως αυταπάτες. Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό. Και δεν πρέπει να συγκρίνεται με αυτό. Γιατί κλείσαμε την οικονομία και μείναμε σπίτι, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Για να μείνουμε υγιείς. Και θυσιάσαμε, οικειοθελώς, ένα μέρος της ευημερίας μας για να το πετύχουμε. Φέτος λοιπόν, στον τομέα του τουρισμού, ξεκινάμε από το μηδέν. Ό,τι κερδίσουμε θα είναι επιτυχία. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια πολύ μικρότερη τουριστική πίτα", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου. "Τα  μέτρα στήριξης θα είναι τέτοια που θα παρέχουμε μία ομπρέλα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους και όλες τις σχέσεις εργασίας. Θα παρέχουμε ομπρέλα προστασίας και στις επιχειρήσεις. Να υπάρχει το κίνητρο ότι θα κερδίσουν, ανοίγοντας τα καταστήματά τους και να μην τα κρατήσουν κλειστά. Το σχέδιό μας έρχεται, για να άρει  ένα επίπεδο αβεβαιότητας", πρόσθεσε.

  Σύνοδος κορυφής της τετραμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας

  Με το βλέμμα στραμμένο και στον τουρισμό, θα πραγματοποιηθεί αύριο η τετραμερής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας. Βασικό θέμα θα αποτελέσει η ανταλλαγή εμπειριών από την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τα μέτρα χαλάρωσης που οι γειτονικές χώρες λαμβάνουν και η σταδιακή αποκατάσταση των ταξιδίων μεταξύ τους. Στην αυριανή τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας,  Βουλγαρίας, Ρουμανίας και ο πρόεδρος της Σερβίας, καθώς και οι υπουργοί Εξωτερικών, Τουρισμού και Υγείας.

  Κινήσεις για τη στήριξη της απασχόλησης

  Στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Πέτσας, αφού υπενθύμισε ότι την περασμένη Παρασκευή, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας υιοθέτησε την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για την άμεση ενεργοποίηση των πιστοληπτικών γραμμών του Μηχανισμού, με ευνοϊκούς όρους για όλα τα κράτη-μέλη, σχετιζόμενους με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, επεσήμανε ότι εκκρεμούν ακόμη οι αποφάσεις που αφορούν στην ενεργοποίηση του χρηματοδοτικού σχήματος "SURE". Από αυτό, η χώρα μας επιδιώκει να λάβει σημαντικά κονδύλια για τη βραχυχρόνια στήριξη της απασχόλησης και των εισοδημάτων των εργαζομένων. "Εκκρεμεί, επίσης, η δημιουργία του πανευρωπαϊκού εργαλείου χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Εκκρεμεί και η συγκρότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Ελλάδα ζητά αυτό να είναι γενναίο, εμπροσθοβαρές, μεγάλης διάρκειας και ευέλικτο. Θα πρέπει να περικλείει επιχορηγήσεις και να αφορά – κυρίως - κλάδους της οικονομίας και χώρες της Ένωσης που πλήττονται περισσότερο από την κρίση", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Τι μέλλει γενέσθαι με τα Δημοτικά

  Ο κ. Πέτσας, ερωτηθείς για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, σημείωσε πως είναι ένα θέμα το οποίο θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες.

  "Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα και από το άνοιγμα της Τρίτης λυκείου και από σήμερα γυμνασίων και υπολοίπων τάξεων του Λυκείου και αναλόγως η επιτροπή των ειδικών θα εισηγηθεί και η κυβέρνηση θα αποφασίσει Το μόνο που κρατάμε είναι η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, όπως είναι προγραμματισμένο την 1η Ιουνίου, εφόσον είναι η καθοδική πορεία της πανδημίας. Αυτό περιμένουμε να το δούμε...", επεσήμανε.

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Σ. Πέτσας: Ο Τσίπρας δεν έχει να πει κάτι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ