Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 16:10

  Α. Λοβέρδος: Χρειαζόμαστε κάτι πολύ περισσότερο από την απλή ανάλυση των προβλημάτων

  Α. Λοβέρδος: Χρειαζόμαστε κάτι πολύ περισσότερο από την απλή ανάλυση των προβλημάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η Ελλάδα, ως κυβερνητική πολιτική, απέναντι στην Τουρκία ειδικά, χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από την απλή ανάλυση των προβλημάτων της ή τη συζήτηση για θεσμικά θέματα όπως ο Οργανισμός του Υπουργείου Εξωτερικών", επεσήμανε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την ολοκλήρωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

  Σ. Σακοράφα: Στόχος είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να μην εξαρτώνται από τρίτους

  "Η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας αμφισβητούνται και πλήττονται έμπρακτα από τη γειτονική χώρα", σημείωσε η βουλευτής του Μέρα25 Σοφία Σακοράφα.

  "Εμείς ως Μέρα25 αυτό που απαιτούμε και έχουμε σαν στόχο είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να μην εξαρτώνται από τρίτους".

  Όπως επεσήμανε η κ. Σακοράφα, συζητήθηκε το θέμα της ΑΟΖ και με ποιες χώρες γίνεται συζήτηση, εάν θα δημιουργηθεί πρόβλημα με οποιαδήποτε εξόρυξη γύρω από τα Δωδεκάνησα.

  Τέλος, σημείωσε: "Θέσαμε το Παλαιστινιακό και το θέμα των αποζημιώσεων και ο κ. υπουργός απάντησε δεόντως".

  Α. Μυλωνάκης: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το θέμα της Τουρκίας

  "Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν απέδωσε καρπούς το ΕΣΕΠ", σημείωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης και ζήτησε άμεσα να συγκληθεί ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

  "Η κατάσταση με την Τουρκία συνεχώς επιδεινώνεται. Δε χωράει αμφισβήτηση και αμφιβολία ότι επιδιώκει καθημερινά θερμό επεισόδιο. Οι σχέσεις μας με τις βαλκανικές χώρες, κυρίως την Βουλγαρία, τη Σερβία και την Αλβανία έχουν φύγει από τον έλεγχό μας. Η Τουρκία προσπαθεί να συμμαχήσει μαζί τους".

  Ο κ. Μυλωνάκης επεσήμανε ότι πρέπει να τεθεί ένα δόγμα νέο απέναντι στην Τουρκία και να τεθούν κόκκινες γραμμές.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ