Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 19:45

  Βάουτσερ Κοινωνικού Τουρισμού για τους Πολύτεκνους και Τρίτεκνους ζητά ο Μ. Χαρακόπουλος

  Βάουτσερ Κοινωνικού Τουρισμού για τους Πολύτεκνους και Τρίτεκνους ζητά ο Μ. Χαρακόπουλος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ένταξη στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού όλων των Πολύτεκνων και Τρίτεκνων οικογενειών και τη διεκδίκηση πόρων από την ΕΕ για την ενίσχυση αντίστοιχων προγραμμάτων τόνωσης του τουρισμού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ζητά ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, και βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

  Σε ερώτησή του στους υπουργούς Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, ο κ. Χαρακόπουλος επισημαίνει ότι "η, έως τώρα, επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας, μας δίνει τη δυνατότητα να προωθήσουμε πολιτικές στήριξης του τουρισμού, ξεκινώντας με την αναζωογόνηση του εσωτερικού τουρισμού" και τονίζει ότι η ενίσχυση των προγραμμάτων του Κοινωνικού Τουρισμού, -επιζητώντας και την στήριξη ευρωπαϊκών κονδυλίων- κυρίως προς κοινωνικές κατηγορίες που δεν έχουν τη δυνατότητα διακοπών, "πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα".

  Όπως αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος, μεταξύ των κατηγοριών του πληθυσμού που "δικαιωματικά έχουν προτεραιότητα στη χρήση των προγραμμάτων του Κοινωνικού Τουρισμού είναι αναμφίβολα οι πολύτεκνες και οι τρίτεκνες οικογένειες. Κι αυτό τόσο, διότι λόγω της οικονομικής κρίσης και των αυξημένων εξόδων των πολυμελών οικογενειών, οι διακοπές για πολλούς εξ αυτών είναι άπιαστο όνειρο, όσο και ως μέρος της στοχευμένης πολιτικής επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος, μέσω της επιβράβευσης όσων, σε αντίξοες συνθήκες, επιμένουν να δημιουργούν μεγάλες οικογένειες".

  Ο κ. Χαρακόπουλος μεταφέρει με την ερώτησή του ορισμένα από τα μέτρα που έχουν προτείνει "με επιστολές τους η ‘‘Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος'' (06.05.20), με μέλη της 103 Συλλόγους Πολυτέκνων, προς τον υπουργό Τουρισμού και η ‘‘Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος'' (11.05.20), με μέλη της 56 Συλλόγους Τριτέκνων, προς τον υπουργό Εργασίας":

  α. Η διεύρυνση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού με την ένταξη σε αυτό πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών.

  β. Η άρση του περιορισμού, για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, της ανά διετία χρήσης των κουπονιών Κοινωνικού Τουρισμού.

  δ. Η δημιουργία ενός πρόσθετου προγράμματος για φέτος ή με ανοικτό ορίζοντα με επιδότηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ (τύπου Voucher) για ενίσχυση του τουρισμού και της εθνικής οικονομίας για πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες".

  Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:

  1.Προτίθεσθε να εντάξετε τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, αίροντας τον περιορισμό της ανά διετία χρήσης των κουπονιών Κοινωνικού Τουρισμού για πολύτεκνους και τρίτεκνους;

  2.Προτίθεσθε να χρηματοδοτήσετε μέσω ΕΣΠΑ τον Κοινωνικό Τουρισμό για πολύτεκνους και τρίτεκνους;

  3.Υπάρχει σχεδιασμός για ενίσχυση του Κοινωνικού Τουρισμού εκ μέρους της ΕΕ, κι αν όχι υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της ελληνικής πλευράς να τεθεί το αίτημα;

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ