Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 11:55

  Ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ προτείνει η κυβέρνηση

  Ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ προτείνει η κυβέρνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:53

  Την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα προτείνει η κυβέρνηση, όπως έγινε πριν λίγο γνωστό με δήλωση του εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα.

  "Η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν Διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα", αναφέρει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

  Υπενθυμίζεται ότι η 6ετής θητεία του κ. Στουρνάρα λήγει στις 24 Ιουνίου. 

  Η ανανέωση της θητείας του είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από τον Φεβρουάριο οπότε και ο Κεντρικός Τραπεζίτης ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής Επιθεώρησης (Audit Committee) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

  Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά του το Capital.gr η ανάθεση στον κ. Στουρνάρα των καθηκόντων προέδρου της Επιτροπής Επιθεώρησης της ΕΚΤ αναβαθμίζει τον ρόλο του μεταξύ των κεντρικών τραπεζιτών της ΕΕ. Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει κρίσιμες αρμοδιότητες στις οποίες περιλαμβάνεται η ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών στοιχείων, η συμμόρφωση με τους εφαρμοστέους νόμους, κανονισμούς και κώδικες συμπεριφοράς του Ευρωσυστήματος, η επίβλεψη των εσωτερικών ελέγχων και η άσκηση των λειτουργιών επιθεώρησης.

  Υπενθυμίζεται ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε εκλεγεί μέλος της Επιτροπής Επιθεώρησης τον Σεπτέμβριο του 2018.

  Στουρνάρας: Ιδιαίτερη τιμή η πρόταση της κυβέρνησης

  "Η πρόταση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας μου στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για μένα”, δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου.

  "Η πρόταση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας μου στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να παραμένω προσηλωμένος στη βασική αποστολή της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή στη διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας και της ευστάθειας του χρηματοπιστωτικού συστήματος προς όφελος της χώρας και των ελλήνων πολιτών", πρόσθεσε ο Γ. Στουρνάρας.

  Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας, το οποίο θα διαμορφώσει την πρότασή του προς το Υπουργικό Συμβούλιο.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021