Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Μαϊ-2020 09:26

  Στη δημοσιότητα σήμερα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών

  Στη δημοσιότητα σήμερα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην δημοσιότητα δίνονται σήμερα το μεσημέρι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πόθεν έσχες για τα πολιτικά πρόσωπα 2019, (χρήση 2018)  δηλαδή επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  Η δημοσίευση των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης αφορά βουλευτές, υπουργούς, ευρωβουλευτές και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

  Η δημοσιοποίηση γίνεται, εντός τριών μηνών από την πάροδο της προθεσμίας των ενενήντα ημερών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους (παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3213/2003). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Ελέγχου, τις δηλώσεις των 1072 υπόχρεων, οι οποίες θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Βουλής στις 12.:00 δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές.

  Στην Επιτροπή  Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του άρθρου 3Α του N. 3213/2003, Πρόεδρος είναι ο  Αθανάσιος Μπούρας, (Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Προέδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας), ο κ. Γ. Κοντός, Αρεοπαγίτη,  Π. Τσούκας, Σύμβουλος της Επικράτειας, ο κ.  Β. Αραβαντινός, Σύμβουλο της Επικράτειας, η κ.  Ασημίνα Σαντοριναίου, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κ. Π. Καραγιάννης, Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κ. Άννα Ζαΐρη, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Προέδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, ο κ.  Άγγελος Μπίνης, Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ο κ.  Θ.  Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Σταύρος Κελέτσης, βουλευτής της Ν.Δ. και ο κ.  Σπ. Λάππας, βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως μέλη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ