Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Μαϊ-2020 12:14

  Την Δευτέρα στη δημοσιότητα τα Πόθεν Εσχες πολιτικών

  Την Δευτέρα στη δημοσιότητα τα Πόθεν Εσχες πολιτικών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την Δευτέρα το μεσημέρι θα δοθούν στην δημοσιότητα οι δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης του έτους 2019 (χρήση 2018) για βουλευτές, υπουργούς, ευρωβουλευτές, δημάρχους. Προηγήθηκε κοινοβουλευτικό αλαλούμ καθώς η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι θα τις έδινε σήμερα κι ενώ το κτίριο της Βουλής λειτουργεί με έκτακτες συνθήκες λόγω κοροναϊού.

  Το πλήθος των προς δημοσίευση δηλώσεων είναι συνολικά χίλιες εβδομήντα δύο (1.072) και ο έλεγχός τους είναι σε εξέλιξη.

  Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3213/2003, οι δηλώσεις αυτές θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής. Η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων.

  Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση των δηλώσεων πόθεν έσχες εν μέσω κοροναϊού δημιούργησε αναστάτωση νωρίτερα αφού υπενθυμίζεται ότι ακόμα και οι συνεδριάσεις στην Ολομέλεια και τις Επιτροπές γίνονται με περιορισμένο αριθμό βουλευτών. Μάλιστα αρκετές Επιτροπές συνεδριάζουν στην αίθουσα της Ολομέλειας προκειμένου να υπάρχει η αναγκαία απόσταση. Τον Μάρτιο είχε βρεθεί θετικός στον κοροναϊό ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας ο οποίος νωρίτερα κυκλοφορούσε κανονικά στο κτίριο έχοντας αρκετές επαφές, ενώ για τον λόγο αυτό αντικαταστάθηκαν και οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται εντός του κτιρίου.

  Μ. Ντ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ