Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαϊ-2020 15:08

  Κινήσεις Μητσοτάκη στη διεθνή σκακιέρα για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου

  Κινήσεις Μητσοτάκη στη διεθνή σκακιέρα για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Τη δεύτερη, μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες επτά χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Σε αυτήν τη δεύτερη ανταλλαγή απόψεων του κ. Μητσοτάκη, με τον καγκελάριο της Αυστρίας και του πρωθυπουργούς της Δανίας, της Νορβηγίας, της Τσεχίας, του Ισραήλ της Σιγκαπούρης και της Αυστραλίας, κυριάρχησαν τα σχέδια και οι στρατηγικές για την επανεκκίνηση της οικονομίας και το άνοιγμα δραστηριοτήτων που σταδιακά θέτουν σε εφαρμογή οι χώρες. Παράλληλα, οι οκτώ ηγέτες συζήτησαν στρατηγικές για την αντιμετώπιση ενός πιθανού δεύτερου κύματος της πανδημίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τομέα του τουρισμού, καθώς αρκετές από τις χώρες ανοίγουν ήδη ή εξετάζουν το άνοιγμα συνόρων με γείτονές τους.

  Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες της ομάδας στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού. Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, ο πρωθυπουργός πρότεινε μία πιο συστηματική συζήτηση μεταξύ τους, που θα αφορά και συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Στόχος είναι να δημιουργηθούν "ασφαλείς διάδρομοι" που θα επιτρέψουν τη μεταφορά ανθρώπων μεταξύ συγκεκριμένων χωρών, με βάση κανόνες.

  Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, εκτεταμένη ήταν η συζήτηση και για την επαναλειτουργία των σχολείων, στην οποία έχουν προχωρήσει πολλές από τις χώρες που συμμετέχουν στην ομάδα. Η πλειονότητά τους έχει ξεκινήσει από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, ενώ ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση έχει η περίπτωση της Δανίας, η οποία άνοιξε τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία με νέους κανόνες ένα μήνα πριν και η όλη εμπειρία είναι θετική, παρά τις αρχικές ανησυχίες των γονιών.

  Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η χώρα του δεν έκλεισε τα νηπιαγωγεία ή τα δημοτικά και δε διαπίστωσε περιστατικά κρουσμάτων ανάμεσα στους μαθητές, ούτε μετάδοσης από μαθητές σε ενήλικες. Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης ανέφερε ότι όταν επανεκκινήσει την οικονομία της χώρας του, τα σχολεία θα είναι από τα πρώτα που θα ανοίξουν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ