Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Απρ-2020 16:12

  Κ. Τασούλας: Κρατήσαμε την Βουλή ανοιχτή παρά τις προτάσεις για κλείσιμό της λόγω κορονοϊού

  Κ. Τασούλας: Κρατήσαμε την Βουλή ανοιχτή παρά τις προτάσεις για κλείσιμό της λόγω κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κρατήσαμε την Βουλή ανοιχτή και δεν ακούσαμε προτάσεις για κλείσιμό της υπογραμμίζει με δημόσια παρέμβαση μετά την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Είχε προηγηθεί άγριος καυγάς στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου όπου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Σωκράτης Φάμμελος μίλησαν ακόμα και για προσβολή της Δημοκρατίας επειδή στην Βουλή συζητούνται και άλλα νομοσχέδια πλην όσων αφορούν το κορονοϊό και εκφράστηκαν παράπονα γενικότερα για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου μετά το lockdown.

  "Η Βουλή έμεινε ανοιχτή καθ’ όλη τη μέχρι τώρα  διάρκεια της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, τήρησε με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας για τα μέλη της και το προσωπικό της, νομοθέτησε και άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο με βάση προβλεπόμενες διαδικασίες οργανωμένης συζήτησης" υπογραμμίζει ο ΠτΒ. "Ταυτόχρονα με την εικόνα που εκπέμπει, λειτουργούσα αλλά και προσεκτική, δίνει προς την κοινωνία το σωστό μήνυμα".

  Ομόφωνα αποφασίσαμε

  Στην δήλωσή του ο κ. Τασούλας υπενθυμίζει ότι στις  12/3/2020 όταν στην Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίστηκε ομόφωνα να συνεδριάζει η Βουλή κατά τις διαδικασίες της οργανωμένης συζήτησης που προβλέπει ο κανονισμός της, με μικρότερο δηλαδή αριθμό βουλευτών, ακούσθηκαν εισηγήσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης να κλείσει η Βουλή για ένα χρονικό διάστημα, μάλιστα έγινε και επίκληση του άρθρου 40 παρ. 2 του Συντάγματος βάσει του οποίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διακόψει την λειτουργία της Βουλής για τριάντα ημέρες. " Όλα αυτά συζητήθηκαν τότε, καλόπιστα πιστεύω, και συμφωνήθηκε ομόφωνα ο σημερινός τρόπος λειτουργίας της" σημειώνει.

  "Η Βουλή λοιπόν στάθηκε όρθια και δημοκρατική και προφυλαγμένη όλο αυτό το διάστημα.  Θα συνεχίσει τις εργασίες της με πλήρη διεξαγωγή του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από 4/5 και σταδιακή αύξηση της συμμετοχής των βουλευτών στο Νομοθετικό Εργο. Γνώμονας της λειτουργίας της θα είναι το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της, η προστασία της υγείας των μελών της αλλά και των υπαλλήλων της, αλλά και η ύψιστη δημοκρατική ανάγκη για μια Βουλή που, ενώ λαμβάνει όλα τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης που ζητούνται από τους πολίτες, εξακολουθεί να λειτουργεί σεβόμενη τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας".

  Μ. Νταλιάνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ