Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Απρ-2020 15:28

  Ενημέρωση ευρωβουλευτών της ΝΔ από την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού για το σχέδιο της επόμενης μέρας

  Ενημέρωση ευρωβουλευτών της ΝΔ από την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού για το σχέδιο της επόμενης μέρας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το σχέδιο της επόμενης μέρας στον τομέα του Τουρισμού, παρουσίασε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ελλήνων ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Κ.Ο. του ΕΛΚ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σήμερα, στην εβδομαδιαία τηλεδιάσκεψη των ευρωβουλευτών, συμμετείχαν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, και ο υφυπουργός, Μάνος Κόνσολας, οι οποίοι παρείχαν αναλυτική ενημέρωση για τις σοβαρές συνέπειες που προκαλεί η πανδημία στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου. Επισήμαναν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του τουρισμού και συζήτησαν τη συμβολή των ευρωβουλευτών για τη συγκρότηση ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού στον τουρισμό.

  Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρχει μια συνεχής ενημέρωση και συνεργασία, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ευρωπαϊκό μέτωπο για τη διαχείριση της επόμενης μέρας. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη και με τους φορείς του τουριστικού κλάδου, προκειμένου οι ευρωβουλευτές να έχουν μια συνολική εικόνα των προβλημάτων και να συντονίσουν τη δράση τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

  Στην ανακοίνωση, υπενθυμίζεται, ότι, ήδη, από την έναρξη της πανδημίας, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ έχουν καταθέσει ερωτήσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον αντίκτυπο της πανδημίας στον τουρισμό, ενώ οι Έλληνες ευρωβουλευτές του ΕΛΚ κατέθεσαν, σήμερα, γραπτή κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ναυτιλία, που, επίσης, πλήττεται σοβαρά.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ