Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Απρ-2020 13:36

  Χατζηδάκης: Από αυτό το νομοσχέδιο θα φύγετε ηττημένοι και απολογούμενοι

  Χατζηδάκης: Από αυτό το νομοσχέδιο θα φύγετε ηττημένοι και απολογούμενοι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Μαρίας Νταλιάνη

  Για υποκρισία και πολιτικό θέατρο κατηγόρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τον ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του οποίου ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου "Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις" από την Βουλή λόγω κορονοϊού.

  "Από αυτό το νομοσχέδιο θα φύγετε ηττημένοι και απολογούμενοι γιατί όταν μπούμε στην ουσία του νομοσχεδίου όλοι θα δουν πως λύνει προβλήματα. Δεν θα σας αφήσουμε να συνθηματολογείτε. Οι βουλευτές του Συριζα ύψωσαν την φωνή τους χωρίς να πουν τίποτα" τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. "Ανυπομονώ να ξεκινήσει η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για να φανεί η πολιτική γύμνια. Αυτοί που αντιδρούν  καλύπτουν απλώς την αγωνία υπογράμμισης της ύπαρξής τους".  

  Ο ίδιος χαρακτήρισε υποκρισία που αποκαλύπτει το βαθύτατο πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Βουλή ενώ τόνισε πως υπήρξε χρόνος για διαβούλευση. Νωρίτερα οι κ.κ. Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, η κ. Χαρά Καφαντάρη, αλλά και βουλευτές άλλων κομμάτων (Μέρα25, Ελληνική Λύση) ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο με το επιχείρημα ότι η Βουλή λειτουργεί με μειωμένο αριθμό βουλευτών και η κυβέρνηση δεν μπορεί να εισάγει νομοσχέδια για άλλα θέματα πλην αυτών που αφορούν την πανδημία.

  Ο κ. Φάμμελος χαρακτήρισε προσβολή για την Δημοκρατία της συζήτηση ενός τόσου σημαντικού όπως είπε νομοσχεδίου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να περάσει "στα κρυφά ένα νομοσχέδιο γεμάτο ρουσφέτια, διαπλοκή και συναλλαγές με συμφέροντα". Κατήγγειλε ότι δεν υπήρξε ουσιαστική διαβούλευση με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις ενώ είπε πως "αυτή η ρετσινιά δεν θα φύγει ποτέ από τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό".

  Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να γίνει ψηφοφορία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου επί του θέματος –πρόταση που απορρίφθηκε. Ενώ το Κίνημα Αλλαγής πρότεινε την αναβολή της συζήτησης.

  Επειγόμαστε για την οικονομία

  Απαντώντας ο υπουργός Περιβάλλοντος στα της διαδικασίας -που κράτησαν τουλάχιστον μία ώρα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου-,  και στις αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση επείγεται να το περάσει γιατί "κρύβει" διάφορα στις διατάξεις του σημείωσε πως "εσείς που κουνάτε το δάκτυλο σήμερα, θα το κουνάτε και αύριο αν δεν κάνουμε κάτι. Εμείς επειγόμαστε πράγματι, επειγόμαστε για την  οικονομία, για τους αγρότες.

  Σε ό,τι αφορά το "ποιος επείγεται" από το εν λόγω νομοσχέδιο είπε χαρακτηριστικά: "επείγονται οι αγρότες. 170.000 οικογένειες έχουν υποβάλει αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες. Και πρέπει να απολογηθείτε εσείς γι’αυτό, για τις δικές σας διατάξεις. Γιατί έρχεται το κράτος και τους λέει αυτά που έχετε δεν είναι χωράφια, είναι δάση. Πού είναι τα δάση; Στην φαντασία του Συριζα. Θέλω να σας δω πως θα τοποθετηθείτε σ αυτό. Επιμένετε πως δεν πρέπει να παίρνουν οι αγρότες αυτοί τις επιδοτήσεις;".

  Η χώρα του "ου μπλέξεις" για επενδυτές

  Και συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, και την αδειόδοτηση για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τις πλαστικές σακούλες και το πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων στα νησιά. "Ποιος επενδυτής θα πάει στην χώρα του ου μπλέξεις όταν σε άλλες χώρες βγαίνουν άδειες 100 με 150 μέρες ενώ εδώ χρειάζονται 6 με 8 χρόνια;; Προφανώς ο επενδυτής δεν θα πάει στην χώρα του ου μπλέξεις κι εμείς αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε. Εσείς δεν επείγεστε αλλά επείγονται όσοι έχουν ευαισθησία, γιατί με τα δικά σας κόλπα για τις πλαστικές σακούλες, τώρα βγαίνουν πιο χοντρές και κυκλοφορούν δωρεάν. Το τερματίζουμε κι αυτό. Επίσης επείγονται οι νησιώτες στο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο να τελειώσει το μπάχαλο ως προς τα απορρίμματα". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ