Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Απρ-2020 12:20

  Μ. Βαρβιτσιώτης: Στόχος είναι ένα πανευρωπαϊκό πρωτόκολλο για τις αεροπορικές μεταφορές

  Μ. Βαρβιτσιώτης: Στόχος είναι ένα πανευρωπαϊκό πρωτόκολλο για τις αεροπορικές μεταφορές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δύο είναι τα ζητούμενα για τον ελληνικό τουρισμό μετά την άρση των περιορισμών λόγω του κορονοϊού, δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο Mega: Η δημιουργία ενός πακέτου ενίσχυσης του τουριστικού κλάδου και ο ευρωπαϊκός συντονισμός για τις αεροπορικές μεταφορές, ώστε να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις του ιού. "Στόχος είναι να υπάρχει ένα πανευρωπαϊκό πρωτόκολλο επιβίβασης επιβατών υγειονομικού χαρακτήρα", τόνισε χαρακτηριστικά. Σημείωσε δε ότι το θέμα του τουρισμού έχει ανέβει πλέον πολύ ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα, χάρη στις επίμονες ενέργειες της Ελλάδας και άλλων χωρών.

  Περαιτέρω, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βαρβιτσιώτης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για απαγόρευση εισόδου σε άτομα προερχόμενα από συγκεκριμένες χώρες, που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Εξάλλου, όπως σημείωσε, είναι σημαντικό για τον ελληνικό τουρισμό να υπάρξει συντονισμός στο άνοιγμα των συνόρων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

  Ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε στη συνέχεια ότι, για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του ιού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, φαίνεται να προκρίνεται η ενίσχυση των ευρωπαϊκών οικονομιών μέσα από τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μοιράζεται μέσα από τα γνωστά Ευρωπαϊκά Προγράμματα ΕΣΠΑ. Προανήγγειλε διόρθωση του Προϋπολογισμού και επιτάχυνση των διαδικασιών, ενώ εκτίμησε ότι στη χώρα θα διατεθούν περισσότερα χρήματα σε σχέση με το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Εξήγησε δε ότι για χώρες με μεγάλα ποσοστά δημόσιου χρέους, όπως η Ελλάδα, στόχος είναι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών να δοθεί μέσω απευθείας επιδοτήσεων παρά μέσω δανειοδότησης.

  Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε, τέλος, τον αυξημένο βαθμό εμπιστοσύνης που δείχνει πια η ελληνική κοινωνία στις αρχές του κράτους, τις αρχές ασφαλείας και το ΕΣΥ, χάρη στις συντονισμένες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ