Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Απρ-2020 09:18

  Σ. Πέτσας στο TheTOC για το τέλος της καραντίνας: Ανοιχτές οι εκκλησίες για ατομική λατρεία

  Σ. Πέτσας στο TheTOC για το τέλος της καραντίνας: Ανοιχτές οι εκκλησίες για ατομική λατρεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ οι λειτουργίες θα εξακολουθήσουν να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, καθώς στην αρχή θα συνεχίσει να υφίσταται η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων.

  Τα παραπάνω τονίζει σε δηλώσεις του στο TheTOC ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα.

  Όπως εξηγεί, σε επόμενο στάδιο, οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν, με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας, τις λειτουργίες τους και για το ποίμνιο.

  Παράλληλα, όπως θα ανακοινώσει και στο αυριανό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοράκης, από τις 4 Μαΐου αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής, με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού.

  Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά - και σε εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους - οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.

  Θα ακολουθήσουν υπό προϋποθέσεις οι χώροι εστίασης και τα ξενοδοχεία.

  Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο TheTOC:

  Η Ελλάδα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, βιώνει τους τελευταίους μήνες μια πρωτοφανή κρίση με την πανδημία του κορονοϊού. Κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης οι Έλληνες επέδειξαν ατομική υπευθυνότητα και συλλογική ωριμότητα.

  Η μέχρι σήμερα επιτυχία του σχεδίου μας, ιδίως σε σύγκριση με άλλες ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου πληθυσμού, δεν είναι μια φωτογραφία της στιγμής για το αρχείο. Είναι για να μας θυμίζει καθημερινά γιατί πήραμε από την αρχή αυτά τα μέτρα:

  -Για να μην νοσήσουν πολλοί, ταυτόχρονα.
  -Για να μην καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από την ταυτόχρονη εισαγωγή ασθενών.
  -Για να μην φέρουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας στην κατάσταση που είδαμε -ακόμη και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες- δηλαδή, με απόγνωση, να πρέπει να διαλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.
  -Για να μην χάσουμε αγαπημένα μας πρόσωπα από την έλλειψη ενός κρεβατιού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ή από την έλλειψη ενός αναπνευστήρα.

  Σκοπός των αυστηρών μέτρων δεν ήταν να μείνουμε για πάντα κλεισμένοι στα σπίτια μας. Σκοπός είναι να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Να κερδίσουμε τον τρόπο ζωής που μας στέρησε προσωρινά ο πόλεμος απέναντι σε έναν ύπουλο και αόρατο εχθρό, όπως η πανδημία του κορονοϊού.

  Είναι ξεκάθαρο, βέβαια, ότι θα διατηρήσουμε όλες τις απαραίτητες συνήθειες και συμπεριφορές που θα μας συντροφεύουν από δω και πέρα, ιδίως στην τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας και των όποιων επιπλέον μέτρων μας υποδείξουν οι ειδικοί, όπως ενδεχομένως η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

  Δείξαμε ότι οι Έλληνες, στα δύσκολα, ενωμένοι, τα καταφέρνουμε. Και το ίδιο ενωμένοι θα προχωρήσουμε στη σταδιακή μετάβαση στη "νέα κανονικότητα". Η πορεία αυτή θα γίνει με σχέδιο, σταδιακά, συγκροτημένα.

  Μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν έως τις 4 Μαΐου, το συγκροτημένο σχέδιο της Κυβέρνησης θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε επιμέρους στοχευμένες φάσεις, διαδοχικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Ο κανόνας θα είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν μεταξύ τους δύο εβδομάδες περίπου, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας.

  Αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής, με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού.
  Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά - και σε εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους - οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.

  Σε επόμενη φάση θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις εστίασης, πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού.

  Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ οι λειτουργίες θα εξακολουθήσουν να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, καθώς στην αρχή θα συνεχίσει να υφίσταται η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων.

  Σε επόμενο στάδιο, οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν, με συγεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας, τις λειτουργίες τους και για το ποίμνιο.

  Εν συνεχεία, θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες αρχικά 12μηνης διάρκειας και - αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών - και τα εποχικά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου.

  Η φιλοσοφία και οι διαδοχικές φάσεις του Σχεδίου μετάβασης στη "νέα κανονικότητα" θα ανακοινωθούν λεπτομερώς από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αύριο Τρίτη 28 Απριλίου.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Σ. Πέτσας: Πότε υπολογίζουμε να καταργηθεί το SMS στο 13033

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ