Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Απρ-2020 14:39

  Μητσοτάκης σε ΕΛΚ: Στην Ελλάδα η επόμενη σύνοδος κορυφής

  Μητσοτάκης σε ΕΛΚ: Στην Ελλάδα η επόμενη σύνοδος κορυφής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα θετικά σχόλια των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απέσπασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα και τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο έδρασε η ελληνική κυβέρνηση στην πανδημία. 

  Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινών παρεμβάσεων, που θα διασφαλίζουν τη συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης. 

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέκρινε τις αποφάσεις του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Β. Ορμπάν, τονίζοντας ότι "τα ζητήματα δημοκρατίας και λειτουργίας του κράτους δικαίου είναι θεμελιώδη για την Ευρώπη" και υπενθυμίζοντας την επιστολή που υπέγραψε πρόσφατα μαζί με άλλους ηγέτες για την αποπομπή του κόμματος του Όρμπαν από το ΕΛΚ.

  Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης να ενθαρρυνθούν οι πολίτες από τις χώρες του Βορρά να κάνουν τουρισμό στον Νότο, σε περιοχές που είναι υγειονομικά ασφαλείς και σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε να πραγματοποιηθεί η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του ΕΛΚ στην Ελλάδα, το καλοκαίρι. Όλοι αποδέχτηκαν την πρόταση, τονίζοντας ότι η χώρα μας αποτελεί ασφαλή προορισμό.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ