Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 17-Απρ-2020 20:02

    Υπ. Εργασίας για Αλ. Τσίπρα: Δεν περιμένει κανείς να κατανοεί πώς λειτουργεί η οικονομία

    Υπ. Εργασίας για Αλ. Τσίπρα: Δεν περιμένει κανείς να κατανοεί πώς λειτουργεί η οικονομία
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.17

    Απάντηση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε νωρίτερα ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα των voucher τηλεκατάρτισης, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.

    Συγκεκριμένα, αναφέρει: "Δεν περιμένει κανείς από τον κ. Τσίπρα να κατανοήσει πώς λειτουργεί η οικονομία, η αγορά και ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Οι Έλληνες πληρώσαμε, άλλωστε, πολύ ακριβά δίδακτρα επί 4,5 χρόνια, όσο ο ίδιος κυβερνούσε ανερμάτιστα τη χώρα. 

    Επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι τα προγράμματα τηλεκατάρτισης μέσω επιταγών κατάρτισης (voucher) έχουν θεσμοθετηθεί από το 2011 και χρησιμοποιούνται έκτοτε ως η διαφανέστερη μέθοδος, καθώς η επιλογή του παρόχου κατάρτισης γίνεται από τον ίδιο τον καταρτιζόμενο, επιτρέποντας στους ωφελούμενους εργαζόμενους, ή ανέργους, να επιλέξουν εκείνοι το αντίστοιχο πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, τυχόν αστοχίες, ιδίως αναφορικά με μη-επαρκή ΚΕΚ, θα αξιολογηθούν και θα διορθωθούν άμεσα.

    Όσο για την εμμονή του κ. Τσίπρα με τα ταμειακά διαθέσιμα του Κράτους, δύο τινά υπάρχουν: 
    - είτε αγνοεί πλήρως ότι τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών υλοποιούνται με αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ, 
    - είτε σπεκουλάρει με το ύψος των διαθεσίμων στο Ταμείο του Κράτους για να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας. 
    Μάλλον και τα δύο.
    Αλλά οι Έλληνες τον έχουμε μάθει.
    Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε και θα βγούμε όρθιοι και από αυτή την κρίση".

    "Σκοπεύει να διατηρήσει τον κ. Βρούτση ως υπουργό ο κ. Μητσοτάκης;"

    "Σκοπεύει να διατηρήσει το πρόγραμμα εξαπάτησης και προσβολής των επιστημόνων καθώς και τον κ. Βρούτση ως υπουργό ο κ. Μητσοτάκης;", ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Με αφορμή την απάντηση του υπουργείου Εργασίας για το θέμα της τηλεκατάρτισης, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι "ο "ελεύθερος ανταγωνισμός" της Ν.Δ. συνεπάγεται πάρτι ημετέρων με 80 εκατομμύρια για προγράμματα τηλεκατάρτισης που ξεφτιλίζουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας και σοβαρότητας για δικηγόρους, μηχανικούς και επιστήμονες". Προσθέτει ότι "οι ίδιοι παίρνουν μόνο 600 ευρώ για ψευτο-προγράμματα ενώ το κράτος πληρώνει 1070 για τον καθένα, προκειμένου τα 470 να πάνε στις τσέπες των ιδιοκτητών ΚΕΚ". Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως "αν αυτό είναι ελεύθερη αγορά, τότε μάλλον οι μάγοι του επιτελικού κράτους έμαθαν "οικονομία" συλλαβίζοντας "Σκoιλ Ελικικού"...".

    Εν είδει υστερόγραφου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: "αντί να τσακώνονται τόσες ώρες για το αν θα απαντήσει το υπουργείο Παιδείας, το Εργασίας ή το Μέγαρο Μαξίμου για το φιάσκο, ας απαντήσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στην απλή ερώτηση: Σκοπεύει να διατηρήσει το πρόγραμμα εξαπάτησης και προσβολής των επιστημόνων καθώς και τον κ. Βρούτση ως υπουργό;".

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

    ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
    29 Απριλίου 2021