Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Απρ-2020 16:41

  Τηλεδιάσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ με εκπροσώπους του αμπελοοινικού κλάδου

  Τηλεδιάσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ με εκπροσώπους του αμπελοοινικού κλάδου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αμπελοοινικός τομέας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους του κλάδου.

  Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, η υφυπουργός, Φωτεινή Αραμπατζή καθώς και ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), Γιάννης Βογιατζής, ο πρόεδρος της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), Χρήστος Μάρκου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), Γιώργος Σκούρας και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΟΑΟ και γενική γραμματέας του ΣΕΟ, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.

  Ο αρμόδιος υπουργός υπογράμμισε πως από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδο μέσω της υπαγωγής του στους ΚΑΔ.

  Παράλληλα ο κ. Βορίδης δεσμεύτηκε ότι το ΥΠΑΑΤ θα προχωρήσει άμεσα στην ενεργοποίηση του μέτρου της απόσταξης κρίσης, ενώ θα εξεταστούν περαιτέρω οι δυνατότητες στήριξης του πληττόμενου αμπελοοινικού τομέα.

  Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν επίσης οι τρόποι αξιοποίησης των υφιστάμενων εργαλείων, κυρίως μέσα από τη χρήση του κανονισμού 1308/2013 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργοποίηση του μέτρου της αποστάξεως κρίσης το οποίο στοχεύει στη διάθεση αποθεματοποιημένων ποσοτήτων οίνου για την παραγωγή αλκοόλης για υγειονομικούς σκοπούς στο πλαίσιο των μέτρων κατά της COVID-19.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ