Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Απρ-2020 16:39

  ΣΥΡΙΖΑ: Υποχρέωση της πολιτείας η απρόσκοπη πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση

  ΣΥΡΙΖΑ: Υποχρέωση της πολιτείας η απρόσκοπη πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Πολιτεία έχει την άμεση υποχρέωση να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικά αδύναμων, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση βουλευτών του προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι βουλευτές επαναφέρουν το ζήτημα της επιδότηση αγοράς εξοπλισμού και παροχής δεδομένων για όσους μαθητές και φοιτητές δεν διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα.

  "Πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές είτε σε περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ είτε σε απομακρυσμένες περιοχές, ή λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης βασικού εξοπλισμού", αναφέρουν στην ερώτησή τους και επισημαίνουν ότι "χάθηκε πολύτιμος χρόνος -σχεδόν ένας μήνας- χωρίς καμία μέριμνα ή ενέργεια για την προμήθεια εξοπλισμού".

  Οι βουλευτές καλούν επίσης την υπουργό Παιδείας να ενημερώσει τη Βουλή με ποια διαδικασία θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και θα διαφυλάξει τα δημόσια ταμεία, απορρίπτοντας υπερτιμολογημένες προμήθειες πάγιου εξοπλισμού με επείγουσες διαδικασίες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ