Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Απρ-2020 16:04

  Μέτρα για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων με σοβαρά προβλήματα ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

  Μέτρα για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων με σοβαρά προβλήματα ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μέτρα για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων με σοβαρά προβλήματα, που βρίσκονται στο εξωτερικό, ζητούν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους, την οποία κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή.

  Οι βουλευτές αναφέρουν πως είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση λήψη μέτρων ώστε να επαναπατρισθούν Έλληνες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις χώρες διαμονής τους και σημειώνουν ότι είναι συνταγματική υποχρέωση η φροντίδα και το ενδιαφέρον της Πολιτείας για τους Έλληνες του εξωτερικού, η οποία δεν πρέπει μείνει σε επίπεδο λόγων και ρητορικής. Όπως τονίζουν, πολλοί Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό, μετά το κλείσιμο των σχολών και των χώρων όπου διέμεναν, ιδίως των φοιτητικών εστιών, αδυνατούν να παραμείνουν στις χώρες υποδοχής τους. Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες σε περιοχές όπου, σε ορισμένες περιπτώσεις, η συνέχιση της παραμονής τους συνεπάγεται κίνδυνο για τη ζωή τους.

  Με την ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή πόσα αιτήματα επιστροφής και σε ποιες χώρες, αναλυτικά, δεν έχουν ικανοποιηθεί ακόμη. Επίσης, βάσει ποιων αντικειμενικών κριτηρίων έχει γίνει η επιλογή όσων έχουν -μέχρι σήμερα- επαναπατριστεί και από ποιο όργανο και με ποια διαδικασία έχουν τεθεί αυτά τα κριτήρια. Ζητούν, ακόμη, να ενημερωθούν ποιος είναι ο σχεδιασμός για την ικανοποίησή των εκκρεμών αιτημάτων επιστροφής και ποια άμεσα μέτρα πρόκειται να ληφθούν.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ