Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Απρ-2020 15:43

  Απάντηση του υπ. Ανάπτυξης σε δημοσιεύματα που εμπλέκουν Γ. Γεραπετρίτη και εταιρεία που υπήχθη στον Αναπτυξιακό Νόμο

  Απάντηση του υπ. Ανάπτυξης σε δημοσιεύματα που εμπλέκουν Γ. Γεραπετρίτη και εταιρεία που υπήχθη στον Αναπτυξιακό Νόμο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απάντηση σε δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη με ένταξη εταιρείας στον Αναπτυξιακό Νόμο εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο σημειώνει ότι η εν λόγω ένταξη έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας Δραγασάκη, τον Απρίλιο του 2019.

  Συγκεκριμένα, το υπουργείο σημειώνει:

  "Σχετικά με άρθρα που δημοσιεύθηκαν χθες, Κυριακή 12 Απριλίου, στον τύπο και εμπλέκουν τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη, με την προηγούμενη δικηγορική του ιδιότητα, με την απόφαση υπαγωγής της εταιρείας Βασάκου στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων διευκρινίζει για την αποκατάσταση της αλήθειας τα εξής:

  Η εταιρεία Βασάκου εντάχθηκε στα καθεστώτα ενίσχυσης (φορολογικές απαλλαγές) του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 τον Απρίλιο του 2019 επί Υπουργίας του κ. Γιάννη Δραγασάκη. Για τη συγκεκριμένη αλλά και όλες τις υπόλοιπες εταιρείες που εντάχθηκαν βάσει του εγκεκριμένου τον Απρίλιο 2019 πίνακα, εκδόθηκαν τώρα, όπως ο Νόμος ορίζει, οι ατομικές πράξεις υπαγωγής.

  Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η μετέπειτα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωσε την οικοδομική άδεια της εν λόγω επένδυσης, δεν επηρεάζει την υπαγωγή της καθώς οι φορολογικές απαλλαγές παρέχονται για μετά την έναρξη της νόμιμης λειτουργίας της. Δηλαδή, όταν κι αν λάβει νόμιμη άδεια. 

  Η λογική του Αναπτυξιακού Νόμου που ψηφίστηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει - και σωστά - ως προαπαιτούμενο την έκδοση άδειας, καθόσον μιλάμε για επενδυτικά σχήματα εν εξελίξει που λαμβάνουν τις απαιτούμενες άδειες κατά την πορεία.

  Κατά συνέπεια, τα σχετικά δημοσιεύματα είναι απολύτως ψευδή, η ένταξη της συγκεκριμένης επένδυσης στον Αναπτυξιακό Νόμο νόμιμη και ισχυρή και η έκδοση της ατομικής πράξης υπαγωγής απολύτως υποχρεωτική από τη Διοίκηση".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ