Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Απρ-2020 09:21

  Σκέψεις για νέο τηλεοπτικό μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη στους πολίτες, ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας

  Σκέψεις για νέο τηλεοπτικό μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη στους πολίτες, ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Σε κατάσταση…  κόκκινου συναγερμού βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας. Η τήρηση των μέτρων για τη θρησκευτική λατρεία, κυρίως όσο προχωράμε προς το κρίσιμο τριήμερο από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, μετατρέπεται στο νούμερο ένα στοίχημα, με στόχο τη στεγανοποίηση κάθε πτυχής, η οποία δυνητικά θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη στρατηγική για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα.

  Με τις παρεμβάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα να δρουν καταλυτικά στο να διατηρείται επίπεδη η επιδημιολογική καμπύλη, τα μηνύματα από την πλευρά της κυβέρνησης αναμένεται να είναι συνεχή.

  Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται, μέσα στις επόμενες ώρες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να απευθυνθεί με νέο τηλεοπτικό μήνυμα στους πολίτες.

  Ένα τηλεοπτικό μήνυμα, στο οποίο θα αποτυπώνεται όχι μόνο το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας έχει "αγκαλιάσει" τα μέτρα αυτοπεριορισμού, αλλά και οι έννοιες της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, αλλά και της πειθαρχίας, που απαιτούνται, ώστε να μη χαθεί το θετικό πλαίσιο και ο Μάιος να είναι αποτελέσει το κομβικό ορόσημο για την επιστροφή σε συνθήκες κανονικότητας.

  Μία επιστροφή, πάντως, η οποία θα είναι "αργή και μακρόσυρτη" και δε θα πραγματοποιηθεί από τη μία ημέρα στην άλλη, καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά στη μάχη εναντίον της πανδημίας.

  "Οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τις συμβουλές των ειδικών και τις αποφάσεις της Πολιτείας, ώστε να κρατήσουμε χαμηλά τα επίπεδα των κρουσμάτων και να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την κρίση.  Για  το σκοπό αυτό, ενόψει πιθανών αποδράσεων για το Πάσχα, αυστηροποιούνται οι έλεγχοι και αυξάνονται τα πρόστιμα για καταχρηστικές μετακινήσεις σε χωριά και εξοχικές κατοικίες.  Οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα, σε νέες και παλιές εθνικές οδούς και παραδρόμους θα είναι συνεχείς και αυστηροί", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

  Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο κρίσιμο τεστ όσον αφορά στην πειθαρχία έναντι των μέτρων θα είναι η Κυριακή των Βαΐων και κατά πόσο θα υπάρξουν πιστοί που θα θελήσουν να βρεθούν έξω από εκκλησίες, κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας.

  "Το συνωστισμό θέλουμε να αποφύγουμε. Αυτός είναι ο εχθρός μας. Η Πίστη μας είναι μέσα μας και δε δοκιμάζεται. Δοκιμάζεται η συλλογική μας ωριμότητα… Έχει σημασία να έχουμε στο μυαλό μας το εξής: Ακόμα και ένα μικρό ποσοστό, ακόμα και ένα 5% του πληθυσμού να μην τηρήσει τα μέτρα, είναι ικανό να τινάξει στον αέρα όλη την προσπάθεια, που έχουμε κάνει όλοι οι υπόλοιποι. Σε αυτούς τους ανθρώπους λέμε, όχι. Θα αυξηθούν τα πρόστιμα. Θα αφαιρεθούν οι πινακίδες από τα οχήματά τους", είναι το μήνυμα της κυβέρνησης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ