Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Απρ-2020 17:40

  Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ με τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

  Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ με τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με τίτλο κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού covid 19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης.

  Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ενώ υπέρ της αρχής του,τάχθηκε μόνο η ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν ενώ Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 δήλωσαν "παρόν".

  Κλείνοντας τη συζήτηση, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης τόνισε ότι για τη κυβέρνηση είναι προτεραιότητα η προστασίας της υγείας των πολιτών και θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να έχουν δωρεάν πρόσβαση και παροχές και πρόσθεσε ότι παράλληλα δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από τη κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες ώστε να κερδηθεί το στοίχημα της επόμενης μέρας που είναι οικονομία και πολίτες να είναι όρθιοι.

  Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας έκανε λόγο για ανεπαρκή αλλά και μη αποτελεσματικά μέτρα που δεν δίνουν ουσιαστικές λύσεις. Για έλλειψη ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου μίλησαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ