Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Απρ-2020 16:08

  Βρούτσης: Κοινός παρονομαστής των μέτρων η ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας

  Βρούτσης: Κοινός παρονομαστής των μέτρων η ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για το Μάρτιο με την απώλεια 41.903 θέσεων εργασίας και της ΕΛΣΤΑΤ για την σύγκριση της ανεργίας του ‘΄18 με το ’19 αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην Ολομέλεια της Βουλής. Σε ότι αφορά τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ σημείωσε ότι υπάρχουν και δεύτερες γραμμές ανάγνωσης των στοιχείων καθώς το Μάρτιο του 2019 οι απολύσεις ήταν 90.925. "Το αρνητικό αποτέλεσμα για το Μάρτιο συνδέεται με την μη δημιουργία θέσεων εργασίας στον τουρισμό, και όχι με κύμα απολύσεων" υπογράμμισε. "Κοινός παρονομαστής των μέτρων που πήραμε είναι η ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας, για να διατηρήσουμε καύσιμα την επόμενη μέρα" είπε.

  "Πήραμε σημαντικά μέτρα για την προστασία της εργασίας" είπε ο κ. Βρούτσης παρουσιάζοντας την τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή για την "Επέκταση μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων και μισθώσεων κύριας κατοικίας".

  "Είναι λάθος να προσεγγίζει κανείς το θέμα αυτό μονόπλευρα, δηλαδή να μιλάει κανείς μόνο για προστασία της επιχειρηματικότητας ή μόνο της εργασίας, γιατί χωρίς ζωντανές επιχειρήσεις δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας".

  Σε ότι αφορά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία σημείωσε ότι το 2019 έκλεισε με 16,4% δηλαδή είχε σημαντική μείωση από το 18,5% την προηγούμενη χρονιά. "Είχε δημιουργηθεί μια δυναμική αποκλιμάκωσης της ανεργίας που συνεχιζόταν από το 2014, ξεκίνησε το 2013 λόγω των  μεταρρυθμίσεων. Δυστυχώς φαίνεται πως θα ανακοπεί αυτός ο ρυθμός, η πρόβλεψη για ανεργία 15% δεν θα συνεχιστεί. Η κρίση διαπερνά την οικονομία άρα θα ανακοπεί και η αποκλιμάκωση της ανεργίας" ανέφερε.

  Μ. Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ