Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Απρ-2020 12:40

  Σ. Πέτσας: Οι αποφάσεις της Ευρώπης για τα μέτρα στήριξης θα έπρεπε να είχαν παρθεί…χθες

  Σ. Πέτσας: Οι αποφάσεις της Ευρώπης για τα μέτρα στήριξης θα έπρεπε να είχαν παρθεί…χθες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:34

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Εκτός κάδρου και, μάλιστα, με τρόπο κατηγορηματικό βγάζει η κυβέρνηση τη σεναριολογία που αναπτύσσεται για πρόωρη προσφυγή σε εκλογές.

  "Δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών. Ο πρωθυπουργός, σε όλους τους τόνους, έχει πει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Δεν ασχολούμαστε με τις φοβίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης...", τόνισε ο κ. Πέτσας, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

  Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση στρέφει το βλέμμα της στη νέα κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, επισημαίνοντας, σε όλους τους τόνους, ότι τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας πρέπει να παρθούν άμεσα και πως άπαντες οι ηγέτες των κρατών-μελών πρέπει να αρθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων.

  "Για να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος στη σταθερότητα της Ευρώπης απαιτείται οι ηγέτες της να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό αφορά όλες τις ηγεσίες των κρατών-μελών, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και όλους εκείνους που εμπλέκονται στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων", σημείωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

  Όσον αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Πέτσας έδειξε προς την εβδομάδα μετά το Πάσχα για τη λήψη οριστικών αποφάσεων.

  "Εξετάζουμε το θέμα της παράτασης της προστασίας του υφιστάμενου πλαισίου, αλλά ταυτόχρονα δρομολογούμε και το καινούργιο. Πρέπει με όρους διαφάνειας να ξέρουν και τα νοικοκυριά και οι τράπεζες, αλλά και όλη η οικονομία προς τα που κινούμαστε", τόνισε.

  "Τα διαθέσιμα του Κράτους θα πρέπει να τα διαφυλάξουμε με έναν τρόπο που θα πρέπει να σέβεται το γεγονός της άγνοιας μας... Γιατί, το είπε και ο κ. Τσίπρας, έχουμε άγνοια περί του χρόνου που θα τελειώσει αυτή η υγειονομική κρίση. Επομένως, χρησιμοποιούμε τα ταμειακά διαθέσιμα με σύνεση. Εάν τα χρησιμοποιούσαμε όλα μαζί, τι θα κάναμε το Σεπτέμβριο, εάν παραταθεί η υγειονομική κρίση; Αυτό το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση. Χρησιμοποιούμε τα χρήματα που έχουμε στη διάθεση μας με προσοχή, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος επανάληψης μιας κρίσης με επίκεντρο την Ελλάδα.

  Η κρίση που έχουμε σήμερα δεν είναι κρίση ενός κράτους- μέλους της Ευρώπης... Αφορά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επομένως, τα κοινά προβλήματα αναζητούν κοινές λύσεις και δε θα βάλουμε την Ελλάδα σε περιπέτειες. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα χρησιμοποιήσουμε όλα μας τα ταμειακά όπλα, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μία ταχεία επανεκκίνηση της οικονομίας", επεσήμανε ο κ. Πέτσας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα ταμειακά διαθέσιμα που πρέπει να δοθούν στην αγορά.

  Προβληματισμός για το επί τέσσερις ώρες άνοιγμα των ναών τη Μ. Παρασκευή - Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών αφήνει η κυβέρνηση

  Την ώρα που επικρατεί έντονος προβληματισμός για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να παραμείνουν ανοιχτές οι εκκλησίες τη Μεγάλη Παρασκευή για τέσσερις ώρες μετά την αποκαθήλωση, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο πλαίσιο αυτό.

  Παράλληλα, δια του εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα, σημειώνει ότι δεν τίθεται ζήτημα καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας την Κυριακή του Πάσχα, επισημαίνοντας, σε κάθε ευκαιρία, ότι ακόμα και ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού να μην τηρήσει τα μέτρα, αυτό είναι ικανό να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια που έχουν κάνει οι πολίτες.

  "Η εκκλησία έχει δείξει μία πάρα πολύ υπεύθυνη στάση όλο αυτό το διάστημα. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει λάβει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις και η συνεργασία με την πολιτεία είναι συνεχής και σε πολύ καλό επίπεδο.

  Και για το Πάσχα είμαστε σε επικοινωνία, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διευθέτηση, ιδίως τις ημέρες κορύφωσης που είναι από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά. Όσον αφορά στο ωράριο, εξετάζουμε διάφορα θέματα, ώστε να μην υπάρξει κανένας συνωστισμός, υπενθυμίζοντας πάντα ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση σε εκκλησίες…

  Αυτό που θα φροντίσουμε είναι να μην υπάρξει συνωστισμός, σε συνεργασία με την εκκλησία, πάντα λέγοντας ότι αυτό το διάστημα μένουμε στο σπίτι, δεν πηγαίνουμε στις εκκλησίες μας και φροντίζουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες.

  Όσον αφορά στο Άγιο Φως έχουμε εξασφαλίσει ότι θα γίνει μεταφορά του στην Ελλάδα. Η μεταφορά του ανά την επικράτεια. Και είμαστε σε συνεννόηση με την εκκλησία, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό επίπεδο συνεννόησης...", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

  "Οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δείχνουν υπευθυνότητα. Ακούν τις συμβουλές. μένουν στο σπίτι και δε συνωστίζονται. Το συνωστισμό θέλουμε να αποφύγουμε. Η πίστη μας είναι μέσα μας. Δε δοκιμάζεται. Δοκιμάζεται η συλλογική μας ωριμότητα. Άρα θα βρούμε την κατάλληλη φόρμουλα μαζί με την εκκλησία ώστε να μην παρατηρηθούν ξανά τέτοια φαινόμενα...", σημείωσε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ