Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Απρ-2020 12:36

  Τ. Θεοδωρικάκος: Όσο περισσότερο κρατήσει η καραντίνα τόσο μεγαλύτερη θα είναι η οικονομική ύφεση

  Τ. Θεοδωρικάκος: Όσο περισσότερο κρατήσει η καραντίνα τόσο μεγαλύτερη θα είναι η οικονομική ύφεση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πεποίθηση ότι αν η Ελλάδα στο σύνολο της παραμείνει μία χώρα με πολύ περιορισμένες απώλειες από τον κορονοϊό και πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας ενδεχομένως να μην έχουν πληγεί και καθόλου, θα έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων γιατί θα μπορεί να φιλοξενήσει τουρίστες "ως ασφαλής προορισμός".

  Αναφερόμενος στις επιπτώσεις στην οικονομία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε στο ΘΕΜΑ 104,6, πως η υπόθεση αυτή θα δημιουργήσει ένα τεράστιο υφεσιακό κύμα  και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα είναι το βάθος και η ένταση αυτής της ύφεσης γιατί κανείς δεν γνωρίζει πως και με ποιον τρόπο θα τελειώσει αυτή η κρίση.

  Ανέφερε δε, ότι χρειάζεται να οπλιστούμε με υπομονή, ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ μας καθώς απαιτείται σοβαρότητα και ψυχραιμία προκειμένου να ανταπεξέλθουμε ως λαός και "όσο πιο πειθαρχημένοι είμαστε τόσο πιο σύντομα θα βγούμε από αυτό τον εφιάλτη". 

  Παράλληλα ο υπ. Εσωτερικών μίλησε για τους δύο βασικούς στόχους του υπουργείου όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, λέγοντας πως: 

  ''Έχουμε να κάνουμε δύο δουλειές: η μια είναι να κρατήσουμε όρθιους τους δήμους και να προσφέρουν υπηρεσίες αλλά και να αντιμετωπίσουν λειτουργικά προβλήματα όπως οικονομικά επειδή πολλοί λογαριασμοί ΔΕΗ δεν πληρώνονται και υπάρχουν απώλειες εσόδων και έχουμε ήδη βρει αρκετές λύσεις γι αυτό. Η δεύτερη έχει να κάνει με το μεγάλο δίκτυο αλληλεγγύης και ανθρωπισμού για τους συμπολίτες που έχουν περισσότερη ανάγκη το Βοήθεια στο Σπίτι plus''.

  Όπως εξήγησε ''είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά για 75.000 δικαιούχους στην οποία συνεισφέρουν εθελοντές και εργαζόμενοι σε δήμους''.

  Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι ''προχωράμε σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση δήμων και περιφερειών για να οργανώσουν συσσίτια με τη μορφή να πηγαίνουν οι μερίδες στο σπίτι. Υπάρχουν και συμπολίτες που πρέπει να ενταχθούν σε αυτά τα προγράμματα γιατί αντιμετωπίζουν επιπλέον δυσκολίες λόγω της κρίσης του κορονοϊού''.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ

  Kυκλοφορεί μαζί με το FORBES
  Σάββατο 24 Απρ 2021