Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Μαρ-2020 14:34

  Σ. Πέτσας: Αυτήν τη στιγμή, δεν εξετάζεται μείωση μισθών στο Δημόσιο

  Σ. Πέτσας: Αυτήν τη στιγμή, δεν εξετάζεται μείωση μισθών στο Δημόσιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:54

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβει περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και μετά τον Απρίλιο αφήνει η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα. Παράλληλα, διαμηνύει ότι δεν εξετάζεται μείωση των μισθών στο Δημόσιο, αυτή τη στιγμή και ξεκαθαρίζει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας θα διαφυλαχθούν και θα υπάρξει σύνεση.

  "Η κυβέρνηση αξιολογεί κάθε ημέρα την πορεία της οικονομίας και την αποδοτικότητα των μέτρων. Εάν χρειαστεί μέτρα και μετά τον Απρίλιο θα το εξετάσουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

  "Στο δημοσιονομικό επίπεδο έχει καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχει ο στόχος 3,5% του ΑΕΠ. Όσον αφορά στα ταμειακά διαθέσιμα, έχουμε 36,6 δισεκατομμύρια διαθέσιμα. Εκ των οποίων, τα 15,7 δισεκατομμύρια ήταν το μαξιλάρι, λόγω της μειωμένης αξιοπιστίας και την πρόσβαση στις αγορές. Έκτοτε έχουμε βγει δύο φορές στις αγορές, έχουμε αντλήσει τέσσερα δισεκατομμύρια. Εάν δεν είχαμε ανακτήσει αξιοπιστία τα ταμειακά διαθέσιμα θα μειώνονταν. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τα 36 δισεκατομμύρια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε αλόγιστοι. Πρέπει να υπάρξει σύνεση. Να τα διαχειριστούμε και να τα διαφυλάξουμε…", τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

  Όσον αφορά στο ενδεχόμενο μείωσης μισθών στο Δημόσιο, ο κ. Πέτσας επεσήμανε: "Δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή από την κυβέρνηση. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε τέτοια πρόταση, θα δείχνει ότι έχουμε φύγει πολύ πέρα του χρονικού ορίζοντα που έχουμε βάλει για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται τίποτα". 

  Στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως η κυβέρνηση εξετάζει την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ προϊδέασε και για ένα διαφορετικό εορτασμό του εφετινού Πάσχα, καθώς το μήνυμα "μένουμε σπίτι" παραμένει πάντα ενεργό στη "μάχη" για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού. "Εφέτος το Πάσχα είναι αλλιώς. Η Ιερά σύνοδος είναι σε συνεχή επικοινωνία με την κυβέρνηση. Θα είμαστε σε θέση να εξετάσουμε το ζητούμενο αυτό για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, μέσα στις επόμενες ημέρες", σημείωσε και ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει τη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ