Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Μαρ-2020 18:42

  Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε., μέσω τηλεδιάσκεψης

  Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε., μέσω τηλεδιάσκεψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι εξελίξεις που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού,  καθώς και οι επιπτώσεις στο επίπεδο της υγείας και της οικονομίας στον απόηχο της επιστολής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και ακόμα οκτώ ηγετών προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

  Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει τις πάγιες θέσεις της Αθήνας όσον αφορά στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού και τη θωράκιση της υγείας των πολιτών, όσο και για τη στήριξη της οικονομίας. 

  "Η Ελλάδα επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι γνωστό ότι την προηγούμενη περίοδο με την κρίση χρέους που είχε ως επίκεντρο τις χώρες του νότου δεν κατέστη δυνατή μία συντονισμένη αντίδραση που θα έφτανε μέχρι και την έκδοση ενός ευρωομολόγου. Ελπίζουμε ότι τώρα μπροστά στα πλήγματα που προκαλεί η πανδημία να εκδοθεί ένα ειδικό ομόλογο και να γίνει χρήση των εργαλείων που έχει στη διάθεσή του ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας, προκειμένου να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν δράσεις των κρατών μελών για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία από την πανδημία", τόνισε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αποτυπώνοντας την ατζέντα που θα θέσει επί τάπητος ο κ. Μητσοτάκης. "Με την κοινή επιστολή που υπέγραψε ο πρωθυπουργός με τους άλλους ηγέτες υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ κρατών του Νότου και του Βορρά. Πράγμα που δείχνει ότι οι συνθήκες ωριμάζουν σταδιακά, ώστε να έχουμε κοινές απαντήσεις σε κοινά προβλήματα όπως αυτά που μας φέρνει αυτή τη στιγμή η πανδημία του κορονοϊού. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να δούμε πώς θα διαμορφωθούν τα συμπεράσματα. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα αυτά στα συμπεράσματα τα σημερινά είναι μία συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι δεδομένο ότι κάποια εργαλεία κοινά όπως τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας θα χρησιμοποιηθούν", σημείωσε. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ