Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Μαρ-2020 15:50

  Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση διαχειρίστηκε μια διπλή κρίση και κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών

  Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση διαχειρίστηκε μια διπλή κρίση και κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Με την επισήμανση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε μια διπλή κρίση τον τελευταίο μήνα, την ασύμμετρη απειλή στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας και την  υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

  "Καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, καθώς διαχειριστήκαμε αυτήν τη διπλή κρίση με αποτελεσματικό και συλλογικό τρόπο... Για να διατηρήσουμε αυτό το πολιτικό κεφάλαιο εμπιστοσύνης θα πρέπει να συνεχίσουμε την έντιμη επικοινωνία με τους πολίτες, λέγοντας πάντα την αλήθεια και φροντίζοντας για τον επιμερισμό των βαρών, με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού. 

  Στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά, οι οποίοι ενημέρωσαν το υπουργικό συμβούλιο για:

  -Τις προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.
  -Την προμήθεια υλικού ατομικής προστασίας.
  -Τη διάθεση επιπλέον κλινών και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
  -Την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων περιορισμού της κίνησης των πολιτών στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού. 

  Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας ενημέρωσε για την κατάσταση της οικονομίας, τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και της οικονομικής δραστηριότητας που έχουν ληφθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς και για τα αποτελέσματα του χθεσινού Ecofin.

  Παράλληλα:

  -Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ενημέρωσε για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, που συντελείται στη Δημόσια Διοίκηση προκειμένου να προσαρμοστεί στις ανάγκες της εξ’ αποστάσεως εργασίας που επιβάλει η αντιμετώπιση του κορονοϊού, με ιδιαίτερη έμφαση στις εφαρμογές της forma.gov.gr, την λειτουργία του eGov (gov.gr) και του τηλεφωνικού αριθμού 13033.

  -Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε τον νομοθετικό προγραμματισμό των επόμενων εβδομάδων, ο οποίος περιλαμβάνει νομοσχέδια των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

  "Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Δεν είναι μια ειδική εξαίρεση. Έχουμε πλέον στη διάθεσή μας τα ευρωπαϊκά εργαλεία που έχουν και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες", επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εξήρε τις προσπάθειες όλων για την προστασία της δημόσιας υγείας και σημείωσε ότι είναι κρίσιμο να κάνουμε ότι χρειάζεται για ταχεία "επανεκκίνηση της οικονομίας" αρχικά, αλλά και για να είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο Εθνικού Συστήματος Υγείας για να υποδεχθούμε ένα ενδεχόμενο "δεύτερο κύμα του κορονοϊού". 

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Κ. Μητσοτάκης: Τα μέτρα που λαμβάνουμε για τη στήριξη της οικονομίας είναι πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ