Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Μαρ-2020 14:05

  Έκκληση Γ. Βρούτση να σταματήσουν οι απολύσεις

  Έκκληση Γ. Βρούτση να σταματήσουν οι απολύσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έκκληση στις επιχειρήσεις να σταματήσουν τις απολύσεις έκανε σε δραματικούς τόνους ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης από την Ολομέλεια της Βουλής. "Κάνω έκκληση να σταματήσουν οι απολύσεις, αυτές οι ενέργειες δεν είναι ούτε ηθικά, ούτε οικονομικά, ούτε κοινωνικά σωστές. Επιχειρήσεις, πολιτεία, εργαζόμενοι, όλοι πρέπει να βγούμε ενωμένοι από την πρωτόγνωρη κρίση που ζούμε, να μην βλέπει ο καθένας τον εαυτό του να βλέπουμε το εμείς και όχι το εγώ".

  Ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος χθες έκανε λόγο για δραματική αύξηση όσων απολύονται (επανέλαβε ότι μέχρι τώρα έγιναν 40.000 απολύσεις), υπογράμμισε ότι η αναστολή λειτουργίας μιας επιχείρησης λόγω του κορονοϊού σημαίνει πως η επιχείρηση δεν καταβάλει μισθολογικό και φορολογικό κόστος.

  "Οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν μισθό και τις ασφαλιστικές εισφορές θα τις καλύψουμε πλήρως, άρα δεν υπάρχει μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος, άρα γιατί η επιχείρηση να προχωρά σε απολύσεις; Αναστείλαμε τη λειτουργία όμως δεν θα κλείσουν για πάντα, δεν βάζουμε λουκέτο. Την επόμενη μέρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Γι’ αυτό πήραμε το έκτακτο μέτρο αναστολής  απολύσεων. Γιατί φυσικά μια οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει σε περιβάλλον που απαγορεύονται οι απολύσεις".

  Όπως είπε οι επιχειρήσεις πρέπει να προχωρήσουν με σύνεση και αλληλεγγύη, ενώ προανήγγειλε και τρίτο πακέτο μέτρων που θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζει ευρωπαϊκή Οδηγία 

  Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στην οποία σήμερα ψηφίζεται το σχέδιο νόμου "Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2341 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Δεκεμβρίου 2016 για τις δραστηριότητες και την εποπτεία των Ιδρυμάτων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών (Ι.Ε.Σ.Π)"  κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί δεν υπερψηφίζει μια ευρωπαϊκή Οδηγία.

  Απαντώντας η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι "ξέρουμε πολύ καλά την διαφορά του Κανονισμού από την Οδηγία, και τις υποχρεώσεις της χώρας, εμείς θα ενσωματώναμε την Οδηγία με μερικές τροποποιήσεις".

  Νωρίτερα ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε αναλυτικά στο τι ισχύει σήμερα στην Ελλάδα σε ότι αφορά τα επαγγελματικά ταμεία λέγοντας ότι υπάρχουν 23, εκ των οποίων τα 19 είναι προαιρετικά και τα 4 υποχρεωτικής επαγγελματικής ασφάλισης. Ενώ τόνισε πως δεν κινδυνεύει το Δημόσιο σύστημα ασφάλισης από τα επαγγελματικά ταμεία τα οποία σήμερα στην Ελλάδα καλύπτουν μόνο 34.550 ασφαλισμένους έναντι 4.710.000 του γενικού ασφαλιστικού. "Δηλαδή ποσοστό μόλις 0,7%" είπε ο κ. Βρούτσης.

  Μ. Ντ.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ