Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Μαρ-2020 11:31

  Χαρίτσης: Η βαθιά κρίση που βιώνουμε δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα "ασπιρίνες"

  Χαρίτσης: Η βαθιά κρίση που βιώνουμε δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα "ασπιρίνες"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα "ασπιρίνες" αλλά με παρεμβάσεις συνολικής προστασίας της κοινωνίας”, διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σε τηλεοπτική του παρέμβαση ( Open) 

  "Εμείς κάνουμε αντιπολίτευση κοινωνικά χρήσιμη”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου ”και για το λόγο αυτό καταθέσαμε από την πρώτη στιγμή συγκεκριμένες προτάσεις. Ορθά η κυβέρνηση προχώρησε σε μέτρα, αυτά όμως που ανακοίνωσε είναι ελλιπή και αναποτελεσματικά”.

  Ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι "είναι απαραίτητη η στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων. Το επίδομα των 800 ευρώ για ενάμιση μήνα βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του κατώτατου μισθού και δεν καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων. Η μερική μόνο κάλυψη του μισθολογικού κόστους θα οδηγήσει σε αθρόες απολύσεις. Ήδη τα στοιχεία του συστήματος ‘Εργάνη’ δείχνουν 40.000 απολύσεις μέσα στο πρώτο μισό του Μαρτίου. Απαραίτητη όμως είναι και η στήριξη των επιχειρήσεων και κυρίως των μικρομεσαίων, με την κάλυψη των μισθολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, ώστε να καταφέρουν να ανταποκριθούν και να μην οδηγηθούμε σε χιλιάδες νέα λουκέτα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία συνολική απειλή για την οικονομία και χρειάζονται αποφασιστικά και πιο στοχευμένα μέτρα τόσο για τη στήριξη των εργαζομένων όσο και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

  Ο εκπρόσωπος Τύπου επισήμανε ακόμη ότι "είναι απαραίτητη και η στήριξη των φυσικών προσώπων με δανειακές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, ώστε να μην οδηγηθούμε σε αθρόους πλειστηριασμούς. Για τους έως τώρα συνεπείς δανειολήπτες θα πρέπει να υπάρξει αναστολή καταβολής των δόσεων”.

  "Η κρίση που βιώνουμε δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα σημειακού χαρακτήρα. Καλούμε την κυβέρνηση να προβεί τώρα σε αποτελεσματικές οριζόντιες παρεμβάσεις στο σύνολο της οικονομίας, καθώς όσο βαθαίνει η κρίση τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αντιμετωπιστεί”, υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης κλείνοντας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ