Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Μαρ-2020 18:33

  ΣΥΡΙΖΑ ενόψει Eurogroup: Να διεκδικήσει η Κυβέρνηση μέτρα και μείωση στόχων

  ΣΥΡΙΖΑ ενόψει Eurogroup: Να διεκδικήσει η Κυβέρνηση μέτρα και μείωση στόχων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Εφ΄όλης της πολιτικής ύλης συνεδρίασε σήμερα στην Λεωνίδου ( έτερο κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ) το Πολιτικό Συμμβούλιο ( μαζί με τους "προοδευτικούς συμμάχους", δηλαδή) υπό τον Αλέξη Τσίπρα. 

  Η "βεντάλια" των θεμάτων αφορούσε στη ζέουσα επικαιρότητα και τις επιπτώσεις της: Κορονοϊός, Προσφυγικό- μεταναστευτικό, Οικονομία αλλά και τις κομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες ως λογικό, αναστέλλονται, μέχρι νεωτέρας. 

  Οικονομία

  Στην αιχμή της συζήτησης βρέθηκαν οι οικονομικές επιπτώσεις από την επιδημία του κορονοϊού, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλεί την Κυβέρνηση ενόψει και του Eurogroup της Δευτέρας: 

  1. " Να ασκήσει πίεση προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ώστε να πάψει η Ευρώπη να παρακολουθεί αδρανής τις εξελίξεις και να προχωρήσει σε γενναία μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, καθώς και ελάφρυνσης των δημοσιονομικών υποχρεώσεων. "Σε αυτές τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία, με τις οικονομικές επιπτώσεις να είναι ακόμα άγνωστες, αλλά σε κάθε περίπτωση πολύ σοβαρές, η διεκδίκηση για άμεση μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να είναι αυτονόητη για την κυβέρνηση", αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

  2. -Να αναστείλει αμέσως τον σχεδιασμό της για κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από 1η Μαϊου, καθώς και να διασφαλίσει το εισόδημα των εργαζομένων και να στηρίξει άμεσα και έμπρακτα όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία.

  Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το Πολιτικό Συμβούλιο συνομολόγησε, την ανάγκη να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι στην αντιπολιτευτική κριτική του ΣΥΡΙΖΑ σε Προσφυγικό- Μεταναστευτικό και ελληνοτουρκικά, καθώς η ανησυχία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επικίνδυνη κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ερντογάν, βαίνει ...αυξανούμενη. 

  Τι συζήτησε το πολιτικό συμβούλιο για: 

  Κορονοϊό

  - Η κρίση πανδημίας θέτει τη χώρα μας όπως και ολόκληρο τον πλανήτη ενώπιον πρωτόγνωρων προκλήσεων, τόσο για τη δημόσια Υγεία όσο και για την οικονομία. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητεί από τους πολίτες να ακολουθούν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση.

  - Η προσοχή μας και η σκέψη μας στρέφονται ιδιαιτέρως σε όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία που δίνουν αυτόν τον τιτάνιο αγώνα, καθώς και σε όλους τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας.

  - Η κρίση αυτή αποδεικνύει πλέον πέρα από κάθε αμφισβήτηση και ιδεοληψία τη σημασία της ύπαρξης, στήριξης και περαιτέρω αναβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Το Δημόσιο Σύστημα σχεδιάζει, κατευθύνει και υλοποιεί το σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και για αυτό χρειάζεται να ενισχυθεί με όλο το αναγκαίο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

  Προσφυγικό- Μεταναστευτικό/ Ελληνοτουρκικά

  - Όσον αφορά στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τονίζει για μία ακόμη φορά ότι είναι αδιανόητο να απουσιάζει η Ελλάδα από οποιαδήποτε Σύνοδο συζητείται αυτό το φλέγον ζήτημα, όπως αυτή που προγραμματίζεται για τις 17 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, ειδικά με δεδομένη την εργαλειοποίηση της κρίσης από την Τουρκία για γεωπολιτικούς σχεδιασμούς. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει τη συμμετοχή της χώρας μας.

  - Εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για την διαρκώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο. Καμία πρόκληση δεν μπορεί να μένει αναπάντητη. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας βρίσκει ολόκληρο τον ελληνικό λαό ενωμένο.

  Αναστολή κομματικών διαδικασιών

  - Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και την προστασία της δημόσιας υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προχωρά σε αναστολή όλων των προσυνεδριακών διαδικασιών και των δημόσιων εκδηλώσεων του Κόμματος μέχρι το Πάσχα, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

  - Σε αυτό το διάστημα, αποφασίστηκε να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και η πλατφόρμα iSYRIZA, ώστε να συνεχιστεί η πολιτική δουλειά του κόμματος και η επικοινωνία με τους πολίτες.

  Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναβάλει την πραγματοποίηση του εαρινού του συνεδρίου που είχε προγραμματιστεί για τις 14-17 Μαϊου. 

   

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ