Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Μαρ-2020 18:28

  Γ. Βρούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος γιατί δεν ψηφίζει ευρωπαϊκή Οδηγία

  Γ. Βρούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος γιατί δεν ψηφίζει ευρωπαϊκή Οδηγία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την μομφή πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ψηφίζει Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα επαγγελματικά ταμεία, την οποία η χώρα είναι υποχρεωμένη να υιοθετήσει απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.  "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος και θα πρέπει να αιτιολογήσει και στους θεσμούς και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αυτή την στάση", τόνισε ο υπουργός.

  Ο κ. Βρούτσης κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου "Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2341 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Δεκεμβρίου 2016 για τις δραστηριότητες και την εποπτεία των  Ιδρυμάτων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών (Ι.Ε.Σ.Π.)" στην αρμόδια επιτροπή, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θα έπρεπε να την είχε ενσωματώσει στην ελληνική νομοθεσία εδώ και τρία χρόνια. "Σήμερα λένε πως δεν ψηφίζουν ευρωπαϊκή οδηγία, την οποία εμείς ενσωματώνουμε, κάτι που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε και έπρεπε να είχε γίνει εδώ και τρία χρόνια αλλιώς η χώρα κινδύνευε με πρόστιμο", σημείωσε. Με την εν λόγω Οδηγία διευκολύνεται η ανάπτυξη του πυλώνα την υποχρεωτικής επαγγελματικής ασφάλισης.

  Έντονα επικριτικός απέναντι στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ όπως την εξέφρασε η εισηγήτρια κ. Σουλτάνα Ελευθεριάδου ήταν και ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος υπογράμμισε πως ο "ευρωπαϊστής" ΣΥΡΙΖΑ ήταν και άλλες φορές ανακόλουθος. Ο ίδιος υπενθύμισε τις περιπτώσεις με τις συμβάσεις των υδρογονανθράκων και την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ τα οποία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν στη Βουλή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ