Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Μαρ-2020 13:04

  Αλτμάιερ: Ευχαριστούμε την Ελλάδα για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων

  Αλτμάιερ: Ευχαριστούμε την Ελλάδα για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.30

  Την αλληλεγγύη και τις ευχαριστίες της Γερμανίας προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που καταβάλλει στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ.

  Μιλώντας στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ, που διοργανώνεται σήμερα στο Βερολίνο, ο κ. Αλτμάιερ επισήμανε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία πολύ δύσκολη κατάσταση, με μεταναστευτική πίεση από πρόσφυγες, οι οποίοι "έφτασαν στα σύνορα ή οδηγήθηκαν εκεί, την οποία χειρίζεται με μεγάλη σοβαρότητα και μεγάλη επιτυχία".

  Στον κ. Αλτμάιερ απάντησε ακολούθως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ευχαριστώντας τον για την "ξεκάθαρη δήλωση στήριξης" στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να προστατεύσει, όπως είπε, όχι τα ελληνικά αλλά τα ευρωπαϊκά σύνορα. "Αυτή είναι η μοίρα της Ελλάδας εδώ και χιλιάδες χρόνια, να προστατεύει την Ευρώπη και τα σύνορά της", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

  Να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία και να κάνουμε την Ελλάδα τη νέα "ιστορία επιτυχίας", ζήτησε παράλληλα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, τονίζοντας ότι με τη νέα ελληνική κυβέρνηση διαπιστώνεται συμφωνία σε πολλούς τομείς.

  "Το ΑΕΠ μεγαλώνει, ο τουρισμός ανθεί, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε νέα ανάκαμψη", δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ, τονίζοντας τις ευκαιρίες συνεργασίας που ανοίγονται για επιχειρήσεις των δύο χωρών. Βλέπουμε ότι η Κίνα έχει ανακαλύψει τις επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας, σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, για να δηλώσει εμφατικά: "Δεν είναι δυνατόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέπουμε σε τρίτες χώρες πάρουν το κύριο μερίδιο επενδύσεων στην Ελλάδα […] Θέλουμε οι ίδιοι να παραδώσουμε ένα μέρος της προστιθέμενης αξίας μας στην Ασία;".

  Ο κ. Αλτμάιερ έκανε λόγο για επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς ενέργειας, τεχνητής νοημοσύνης, πράσινων τεχνολογιών, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι επικερδείς και η Ευρώπη να παραμείνει ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο.

  Σε ό,τι αφορά τη νέα πρόκληση του κοροναϊού και των πιθανών συνεπειών της επιδημίας στην οικονομία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας εξήγησε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ανέδειξε την ανάγκη να αποφευχθεί μια κρίση του μεγέθους του 2008-09, ενδεχομένως με τη διάθεση κονδυλίων ρευστότητας. Πρόσθεσε δε ότι το θέμα θα συζητηθεί και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Αναφερόμενος στην εποχή της οικονομικής κρίσης, ο Πέτερ Αλτμάιερ μίλησε για "παρεξηγήσεις" εκατέρωθεν και επισήμανε ότι "οι Γερμανοί δεν έπαψαν να αγαπούν την Ελλάδα, αντιθέτως, ήθελαν να την βοηθήσουν". Χρειαζόμαστε νέα εναύσματα και συνεργασίες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, τόνισε.

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ