Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Φεβ-2020 10:55

  Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η ΠΝΠ για τον κοροναϊό - Τι ακριβώς προβλέπει

  Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η ΠΝΠ για τον κοροναϊό - Τι ακριβώς προβλέπει
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κοροναϊό προχώρησε η κυβέρνηση, με δημοσίευση της σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  Όπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών,  η ΠΝΠ περιλαμβάνει πέντε βασικούς άξονες:

  -Το πρώτο άρθρο αφορά στα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου. Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

  *Η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.

  *Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.

  *Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.

  *Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.  

  -Το δεύτερο άρθρο αφορά ζητήματα προσωπικού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κοροναϊό. Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

  *Η δυνατότητα μετακίνησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού του ΕΚΑΒ.

  *Η δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

  -Το τρίτο άρθρο αφορά σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα  στην απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.

  -Το τέταρτο άρθρο αφορά σε ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

  -Το πέμπτο άρθρο αφορά στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, για την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο μάλιστα για δυναμικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του ιού. "Προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο σενάριο. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και οποιαδήποτε ενέργεια είναι στην ίδια γραμμή με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με την αρμόδια Ευρωπαία επίτροπο", είπε.

  Δείτε την ΠΝΠ δεξιά, στη στήλη σχετικά αρχεία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  ΠΝΠ Κοροναϊός (53 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ