Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Φεβ-2020 11:27

  Ξεκινάει κυβερνητική επιχείρηση για την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου

  Ξεκινάει κυβερνητική επιχείρηση για την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:03

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Στην τελική της ευθεία εισέρχεται πλέον η επιχείρηση για την εξυγίανση για την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

  Πριν από λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, συνυπέγραψαν με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρέγκ Κλαρκ, δύο συνυποσχετικά.

  Μητσοτάκης FIFA Μαξίμου 0/2/20

  Αυτά εστιάζουν σε τέσσερις τομείς:

  Στην οργάνωση και λειτουργία του ποδοσφαίρου

  Στα μέτρα κατά της βίας

  Στα μέτρα κατά της χειραγώγησης των αγώνων

  Στον τρόπο διορισμού των διαιτητών.

  "Προτεραιότητά μας είναι να τελειώσει καλά το πρωτάθλημα. Να έχουν γίνει οι αλλαγές. Και από το Σεπτέμβριο να κάνουμε μια νέα αρχή", επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους.

  "Τολμήσαμε να κάνουμε μία παρέμβαση εκεί που οι άλλοι δεν έκαναν τίποτα. Μετατρέπουμε μία κρίση σε ευκαιρία", συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

  Τι προβλέπουν τα συνυποσχετικά

  Σύμφωνα με τα συνυποσχετικά που υπεγράφησαν στο Μέγαρο Μαξίμου (δείτε στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία), η UEFA και η FIFA θα εκπονήσουν εντός τριών μηνών μία ολιστική μελέτη για τη βελτίωση και αναβάθμιση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η μελέτη θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες, προσαρμοσμένες προτάσεις, με βάση τις καλές διεθνείς πρακτικές, στις οποίες θα συγκαταλέγονται ενδεικτικά:

  - Η δομή και η οργάνωση των διοικητικών οργάνων του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

  - Η αδιαβλητότητα του παιχνιδιού (ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του στησίματος αγώνων, της διαφθοράς και της χρήσης αναβολικών ουσιών) στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

  - Η αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσφημιστικών δηλώσεων και κάθε είδους βίας και διάκρισης στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

  -Το σύστημα διαιτησίας.

  Παράλληλα, η UEFA και η FIFA θα καταβάλλουν προσπάθειες, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι προτάσεις αυτές θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δια των θεσμικών μέσων της τελευταίας. Μάλιστα, θα αξιοποιήσουν το καταρτισμένο προσωπικό τους, ή κάθε άλλο ανεξάρτητο ειδήμονα που κρίνεται απαραίτητος, ώστε να ανταποκριθούν στα εν λόγω καθήκοντα.

  Από την πλευρά της, η κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δέσμευση να ενσωματώσει, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τον Αθλητισμό, τις προτάσεις που θα κατατεθούν. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ