Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Φεβ-2020 13:33

  ΚΚΕ: Αποχωρούμε από την Προανακριτική αφού δεν βγαίνουν οι "κουκούλες"

  ΚΚΕ: Αποχωρούμε από την Προανακριτική αφού δεν βγαίνουν οι "κουκούλες"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την αποχώρησή του από τις λειτουργίες της Προανακριτικής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου ανακοίνωσε το ΚΚΕ, διαμαρτυρόμενο για την μη εξέταση των "προστατευόμενων μαρτύρων" της υπόθεσης Novartis χωρίς "κουκούλα" και με τα ονοματεπώνυμά τους.

  Ο Περισσός εξαπολύει πυρά κατά τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, ενώ επιφυλάσσεται για πιθανή επιστροφή του ΚΚΕ στις εργασίες της Προανακριτικής, σε μεταγενέστερο σημείο της έρευνας.

  Αναλυτικά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει, στη σχετική ανακοίνωσή της:

  "Το ΚΚΕ από την αρχή συμμετείχε ανελλιπώς στις εργασίες της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης και με την υπεύθυνη στάση του στις παρεμβάσεις και τις ερωτήσεις προς τους μάρτυρες επεδίωξε την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και του σκανδάλου της Novartis.

  Από την αρχή ανέδειξε την ανάγκη να εξετασθούν όλα τα στοιχεία και οι μάρτυρες ιδίως οι ανώνυμοι, οι λεγόμενοι "προστατευόμενοι", που είναι και οι πλέον ουσιώδεις μάρτυρες της υπόθεσης. Να εξετασθούν χωρίς κουκούλα, με την φυσική τους παρουσία, χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και με πλήρη γνωστοποίηση των στοιχείων τους.

  Τόσο με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ όσο και με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, οι μάρτυρες αυτοί θα εξεταστούν κάτω από συνθήκες που δεν επιτρέπουν την ουσιαστική εξέτασή τους, δηλ. χωρίς την φυσική τους παρουσία, με αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους και χωρίς γνωστοποίηση των
  στοιχείων τους.

  Η στάση της ΝΔ , του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν συμβάλλει, αλλά παρεμποδίζει την περαιτέρω ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και κουκουλώνει τα παιγνίδια που παίχθηκαν με το σκάνδαλο Novartis.

  Το ΚΚΕ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει αυτές τις διαδικασίες που αντικειμενικά παρεμποδίζουν την διερεύνηση της υπόθεση και αποχωρεί από τις λειτουργίες της Επιτροπής. Μια στάση, που θα επανεξετάσουμε, αν αλλάξουν τα δεδομένα.
  Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ