Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Φεβ-2020 23:44

  Κ. Τασούλας: Η μοίρα της σύγχρονης Ελλάδος είναι κοινοβουλευτική - αντιπροσωπευτική

  Κ. Τασούλας: Η μοίρα της σύγχρονης Ελλάδος είναι κοινοβουλευτική - αντιπροσωπευτική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η μοίρα της σύγχρονης Ελλάδος είναι κοινοβουλευτική. Αντιπροσωπευτική. Έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και στο μέλλον διδασκόμενοι από το παρελθόν", αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, στο μήνυμά του για την έναρξη του επιστημονικού συνεδρίου του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σχετικά με την ιστορία και τη δυναμική πορεία του ελληνικού κοινοβουλευτισμού.

  "Το συνέδριο για τον Ελληνικό Κοινοβουλευτισμό χθες, σήμερα, αύριο, που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής έχει πλούσια θεματική και εντυπωσιακά αξιόλογους ομιλητές. Αναλύει τις αφετηρίες, την εξέλιξη και τις προοπτικές του φαινομένου που πραγματεύεται, αναδεικνύει τη θεσμική πρωτοπορία της χώρας μας αλλά και την εφαρμοστική της δυσλειτουργία, όταν συνέτρεχε, και φωτίζει περιστατικά και φάσεις που ερμηνεύουν την ιστορική πορεία του Κοινοβουλευτισμού και γι’ αυτό διευκολύνουν την ιστορική του κατανόηση.

  Η μοίρα της σύγχρονης Ελλάδος είναι κοινοβουλευτική. Αντιπροσωπευτική. Έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και στο μέλλον, διδασκόμενοι από το παρελθόν. Και αν διδάσκομαι σημαίνει γίνομαι καλύτερος, τότε αυτό το Συνέδριο σαφώς παρέχει στον ελληνικό κοινοβουλευτισμό γνωστικές προϋποθέσεις για να γίνει καλύτερος" αναφέρει ο κ. Τασούλας στο μήνυμά του.

  Το συνέδριο, με θέμα "Ελληνικός κοινοβουλευτισμός: αφετηρίες, εξέλιξη, προοπτικές", πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, με τη συμμετοχή καθηγητών πανεπιστημίων, ιστορικών και άλλων επιστημόνων και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ