Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Φεβ-2020 16:55

  M. Βαρβιτσιώτης: Συνεργαζόμαστε με τους ευρωβουλευτές μας για να δυναμώσουμε τη φωνή της χώρας

  M. Βαρβιτσιώτης: Συνεργαζόμαστε με τους ευρωβουλευτές μας για να δυναμώσουμε τη φωνή της χώρας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tους Έλληνες ευρωβουλευτές σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021 -27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν την Πέμπτη κατά τη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών, ενημέρωσε σήμερα στην έδρα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

  Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του, σε συνέχεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε την ευκαιρία σε κλίμα συνεννόησης να ενημερώσει τους ευρωβουλευτές για τις εθνικές θέσεις και προσδοκίες και τους κάλεσε να διατυπώσουν τις δικές τους, μεταφέροντας από την πλευρά τους το κλίμα που επικρατεί στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. "Συνεργαζόμαστε με τους ευρωβουλευτές μας για να κάνουμε τη φωνή της χώρας πιο δυνατή", τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

  Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι το πλαίσιο διεκδικήσεων της χώρας εστιάζει σε ένα πιο γενναιόδωρο και αναπτυξιακό προϋπολογισμό. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης, η Ελλάδα έχει συνταχθεί από την αρχή υπέρ της πρότασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ύψος του προϋπολογισμού.

  Επίσης, όπως έκανε γνωστό, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι είναι σημαντικό να παραμείνουν οι πολιτικές της Συνοχής και της ΚΑΠ στην αιχμή του προϋπολογισμού, καθώς είναι αυτές που αποτελούν την καρδιά της συνοχής και της οικονομικής σύγκλισης των ευρωπαϊκών περιφερειών. "Αυτές, άλλωστε, έχουν ανάγκη και χώρες, όπως η δική μας, που έχουν πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση τα προηγούμενα χρόνια" τόνισε και σημείωσε ότι παράλληλα η Ελλάδα υποστηρίζει τη χρηματοδότηση και νέων πολιτικών, που θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ευρωπαϊκές προκλήσεις.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ