Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Φεβ-2020 16:10

  Ο ΔΕΔΔΗΕ συμμετέχει ενεργά στο νέο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

  Ο ΔΕΔΔΗΕ συμμετέχει ενεργά στο νέο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά είχε ο κ. Αναστάσιος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος και ο κ. Ηρακλής Μενεγάτος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία των δύο πλευρών υπό το νέο νομοθετικό πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη.

  Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης και συντονισμού του κρατικού μηχανισμού που προβλέπει η νέα νομοθεσία, συζητήθηκαν δράσεις πρόληψης και άμεσης κινητοποίησης για θέματα που αφορούν σε προβλήματα ηλεκτροδότησης που μπορεί να προκύψουν από έκτακτα γεγονότα.

  Ο κ. Μάνος ανέφερε σχετικά: "Ο ΔΕΔΔΗΕ συμμετέχει ενεργά στο νέο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να συνεργαστεί στενά σε όλα τα στάδια κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού όταν προκύπτουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από την πρόληψη έως την αποκατάσταση".

  Ο κ.Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων δήλωσε: "Η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Με το νέο νόμο πλέον έχουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης κινδύνων. Ο ΔΕΔΔΗΕ αποτελεί ένα βασικό κρίκο στην αλυσίδα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών και η εναρμόνιση του επιχειρησιακού του σχεδιασμού με τα γενικά σχέδια αντιμετώπισης κινδύνων της ΓΓΠΠ είναι επιβεβλημένη".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ