Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Φεβ-2020 15:20

  Η συνεργασία Αθήνας-Άμπου Ντάμπι στο Φόρουμ Διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας

  Η συνεργασία Αθήνας-Άμπου Ντάμπι στο Φόρουμ Διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η Διευρυμένη Στρατηγική Συνεργασία, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων και οι περιφερειακές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο προσκήνιο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Dr. Sultan Al Jaber καθώς και άλλους αξιωματούχους που επισκέπτονται την Αθήνα.

  Χαιρετίζοντας την πραγματοποίηση του Φόρουμ Διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι έρχεται, για να αποτελέσει εξαιρετική βάση για την αμοιβαία επωφελή οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων και την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς. Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στάθηκε στο κοινό, όπως το χαρακτήρισε, όραμα των δύο χωρών, που έχει ως στόχο την ευημερία, την ασφάλεια και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, σημειώνοντας ότι Αθήνα και Άμπου Ντάμπι είναι σύμμαχοι στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και κάθε μορφής εξτρεμισμού.

  Όπως σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη, ο υπουργός Επικρατείας επισκέπτεται την Ελλάδα μόλις δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. "Η αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον υπουργό Επικρατείας αποτελείται από 30 και πλέον αξιωματούχους. Τα χαρτοφυλάκια των στελεχών που επισκέπτονται την Ελλάδα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων που περιλαμβάνει το εμπόριο και τις επενδύσεις, την άμυνα και την ασφάλεια, την αγροτική ανάπτυξη, τον τουρισμό, την ψηφιακή διακυβέρνηση, την ενέργεια. Υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι μας είχαν από κοινού με τα μέλη της αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συναντήσεις εργασίας στο πλαίσιο του Φόρουμ που διοργανώθηκε με στόχο την εφαρμογή της Διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας", αναφέρουν.

  Στις εργασίες του Φόρουμ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ