Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Φεβ-2020 13:11

  Μουτζούρης: Από μηδενική βάση ο διάλογος - "Άδειασμα" από τον Μ.Σχοινά

  Μουτζούρης: Από μηδενική βάση ο διάλογος - "Άδειασμα" από τον Μ.Σχοινά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14.12 

  Ανοιχτός στο διάλογος με την Κυβέρνηση μεν αλλά από μηδενική βάση δήλωσε ότι είναι ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.  Ο έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς ωστόσο του απηύθυνε αυστηρές "συστάσεις".

   "Τον αγαπάμε τον κ. Μηταράκη, είναι και πολίτης του βορείου Αιγαίου, δεν τα έχουμε σπάσει μαζί του, η πόρτα μου και το τηλέφωνό μου είναι ανοιχτά" είπε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ( ΘΕΜΑ 104.6) αλλά αμφισβήτησε έντονα τις κυβερνητικές επιλογές για το μεταναστευτικό.

   "Γιατί κάνει επιτάξεις μόνο στα νησιά και όχι και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πρέπει τα νησιά να έχουν 50.000 επειδή αντιδρά η υπόλοιπη Ελλάδα;" σημείωσε με έμφαση, προσθέτοντας ότι "είναι μονόπατη η απόφαση της κυβέρνησης ότι το όλο θέμα θα λυθεί αν χτιστούν κάποιες κλειστές δομές στα νησιά, ειδικά όταν προχθές το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μία χώρα μπορεί να απελαύνει μαζικά παρανόμως εισερχομένους μετανάστες".

   Επικαλούμενος δε διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, ο περιφερειάρχης ισχυρίστηκε ότι καμία συμφωνία δεν επιβάλλει την παραμονή μεταναστών στα νησιά, όπου αποβιβάζονται και ότι δεν μπορούν να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

  "Μας είπε ο κ. Σχοινάς, στις Βρυξέλλες όπου βρεθήκαμε, ότι κανείς νόμος, κανένα Δουβλίνο δεν επιβάλλει την διατήρηση των μεταναστών στα νησιά, όπως μας λέει η κυβέρνηση" σημείωσε ο κ. Μουτζούρης. "Αυτό μας εκπλήσσει, διότι μέχρι τώρα ελέγετο ότι οι συμφωνίες είναι αυτές που κρατούν τους μετανάστες στα νησιά" . 

  Ο Σχοινάς "αδειάζει" τον Μουτζούρη 

  Την ίδια στιγμή πάντως ο έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, "αδειάζει" ανοιχτά τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. 

  " Είναι πάγια η θέση μου ότι η διαχείριση του Προσφυγικού- Μεταναστευτικού απαιτεί γνώση του αντικειμένου, υπευθυνότητα και σύνεση. 

  Κραυγές και διαστρεβλώσεις, δεν εξυπηρετούν. Ειδικά οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στους πολίτες". 

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ