Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Φεβ-2020 19:49

  Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με τους πρέσβεις των 26 κρατών-μελών της ΕΕ

  Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με τους πρέσβεις των 26 κρατών-μελών της ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για τις ελληνικές θέσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, τα θέματα διεύρυνσης, το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το Κράτος Δικαίου, το μεταναστευτικό και τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης ενημέρωσε τους διπλωματικούς εκπροσώπους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

  Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο πρέσβης της Κροατίας, Aleksandar Sunko, η οποία ασκεί την εξάμηνη εκ περιτροπής Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

  Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε πως η χώρα μας υποστηρίζει τις προτεραιότητες της κροατικής Προεδρίας, οι οποίες, όπως σημείωσε αποτελούν βασικά στοιχεία της Στρατηγικής Ατζέντας της ΕΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

  Χαιρέτησε, δε, το γεγονός ότι η πολιτική για τη Διεύρυνση βρίσκεται στις βασικές προτεραιότητες της Προεδρίας της Κροατίας, ενώ αναφέρθηκε στην ελληνική πρωτοβουλία διοργάνωσης Διάσκεψης για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη στις 24 Φεβρουαρίου. 

  Τέλος, σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, τόνισε τη σημασία που έχει να μετέχουν τα Κοινοβούλια, οι πολίτες και η κοινωνία των πολιτών της Ευρώπης στον κοινό, ευρύ διάλογο που αναπτύσσεται και ολοκλήρωσε υπογραμμίζοντας πως η Ευρώπη πρέπει να δείξει πως εργάζεται στην κατεύθυνση των επιταγών των πολιτών της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων