Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Φεβ-2020 13:52

  Σπήλιος Λιβανός: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε 34 ΠΝΠ τον πρώτο χρόνο - 12 σε μια ημέρα το 2015

  Σπήλιος Λιβανός: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε 34 ΠΝΠ τον πρώτο χρόνο - 12 σε μια ημέρα το 2015
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποκριτική και απαράδεκτη χαρακτήρισε την κριτική από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για την επίταξη χώρων κατασκευής κλειστών κέντρων στα νησιά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιος Λιβανός, απαντώντας στις επικρίσεις για "αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά" του Σωκράτη Φάμελλου. "Τα λέτε εσείς αυτά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρώτο χρόνο που κυβέρνησε έφερε 34 ΠΝΠ και μάλιστα το Νοέμβριο του 2015 έφερε σε μια μέρα… 12 ΠΝΠ;", υπογράμμισε ο κ. Λιβανός.

  Ο ίδιος, απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είπε ότι οι ΠΝΠ προβλέπονται όταν έχουμε απρόβλεπτες και έκτακτες ανάγκες. "Την ημέρα που φέρατε 12 ΠΝΠ οι πέντε από αυτές αφορούσαν το κλείσιμο των τραπεζών και οι υπόλοιπες διατάξεις ενός νομοσχεδίου-σκούπα. Είστε οι τελευταίοι που τοποθετήστε για τον τρόπο που νομοθετούμε εμείς".

  Νωρίτερα ο κ. Φάμελλος ζήτησε τον λόγο στην Ολομέλεια  της Βουλής όπου ψηφίζεται η "Κύρωση της Σύμβασης της Μιναμάτα για τον υδράργυρο" και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "πηγαίνει από λάθος σε λάθος στο μεταναστευτικό-προσφυγικό και ότι επιτάσσει τους χώρους στα νησιά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου γιατί "φοβάται μια ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή και την στάση των βουλευτών της στα νησιά".

  "Τα νησιά μας θα καταλύουν να γίνουν γκέτο και η ζωή όλων θα είναι υποβαθμισμένη" είπε ο κ. Φάμελλος. "Και των νησιωτών και των προσφύγων. Κλείνοντας τα μάτια και σωρεύοντας ανθρώπινες ψυχές δεν λύνουμε τίποτα. Από λάθος σε λάθος πάτε και υποφέρουν τα νησιά μας".

  Κριτική για Λάρκο

  Παράλληλα ο κ. Φάμελλος επέκρινε την κυβέρνηση και ειδικά τον υπουργό Οικονομικών για την τροπολογία που θα φέρει σχετικά με την διάσωση της. "Γιατί κρύβετε ο αρμόδιος υπουργός σε ένα θέμα που αφορά την περιφέρειά του;" είπε.

  "Θέλετε να σας θυμίσω ότι ο δικός σας υπουργός Οικονομικών ο κ. Τσακαλώτος έστειλε  στην ΕΕ επιστολή που έψαχνε να βρει ιδιώτες για την Λάρκο;", απάντησε ο κ. Λιβανός. "Η ΝΔ είναι υπέρ της διάσωσης της Λάρκο η οποία έχει συσσωρεύσει ζημιές εκατομμυρίων".

  Μαρία Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ