Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Φεβ-2020 13:45

  Ν. Μηταράκης: Υποκινούμενες οι αντιδράσεις – η χώρα έχει  σύνορα

  Ν. Μηταράκης: Υποκινούμενες οι αντιδράσεις – η χώρα έχει  σύνορα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποκινούμενες χαρακτήρισε τις αντιδράσεις με πορείες και συγκεντρώσεις αιτούντων άσυλο σε νησιά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο υπουργός  αφού υπογράμμισε πως η χώρα έχει σύνορα, τόνισε πως  "αλλάζουμε πολιτική για το μεταναστευτικό πρόβλημα και θα πετύχουμε". 

  Παρουσιάζοντας την  τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή με την οποία μεταξύ άλλων δημιουργείται Μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ο κ. Μηταράκης είπε ότι συστήνεται θέση Ειδικού Γραμματέα για την εποπτεία των ΜΚΟ. "Η πιστοποίηση των ΜΚΟ είναι πολύ σημαντική, είναι απαραίτητη θεσμικά γνώση για τη λειτουργία και των δομών και γενικότερα του συστήματος" ανέφερε. "Υπάρχουν ΜΚΟ που λειτουργούν υποδειγματικά και άλλες που δεν γνωρίζουμε σε βάθος τη δράση τους και που πρέπει να πιστοποιηθούν. Το νέο πλαίσιο μάς επιτρέπει να διαγράφουμε ΜΚΟ που δεν πιστοποιούνται".

  Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε έντονη αντίδραση δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, για την τροπολογία την οποία και καταψηφίζει. 

  Σε ό,τι αφορά γενικότερα το σχέδιο της κυβέρνησης για το πρόβλημα ο Νότης Μηταράκης είπε ότι θα δοθεί έμφαση στη μείωση των ροών, στις επιστροφές, στις κλειστές δομές, και στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών που σηκώνουν το βάρος όπως π.χ. με την επιχορήγηση των δημοτικών τελών στους Δήμους που εμπλέκονται.

  Μ. Νταλιάνη
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ