Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Ιαν-2020 17:06

  Ν. Παναγιωτόπουλος: Οι ΗΠΑ μάς αναγνωρίζουν ως χώρα αιχμής στα σύνορα του δυτικού κόσμου

  Ν. Παναγιωτόπουλος: Οι ΗΠΑ μάς αναγνωρίζουν ως χώρα αιχμής στα σύνορα του δυτικού κόσμου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Οι ΗΠΑ μάς αναγνωρίζουν ως χώρα αιχμής στα σύνορα του δυτικού κόσμου" υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, λίγο πριν την "Κύρωση του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής".

  Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα πρέπει να λάβει τουλάχιστον 151 θετικές ψήφους, και όχι απλή πλειοψηφία επί των παρόντων. Επί της νέας Αμυντικής Συμφωνίας με τις ΗΠΑ η αξιωματική αντιπολίτευση δια του εισηγητή Θ. Δρίτσα δήλωσε ότι θα ψηφίσει "παρών", το Κίνημα Αλλαγής υπέρ, ενώ κατά τάχθηκαν το ΚΚΕ, η Ελλ. Λύση και το ΜέΡΑ25.

  Υποστηρίζοντας τη νέα Αμυντική Συμφωνία με τις ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως "δεν είναι ανάγκη να είσαι Αϊνστάιν για να πιάσεις το πνεύμα. Δεν είναι ανατολίτικο παζάρι, είναι  κοινωνία συμφερόντων.  Δύο μέρη χτίζουν από την βάση,  από κοινού,  οικοδομούν ένα κοινό συμφέρον που όταν αναπτύσσεται από την μια αναπτύσσετε κι από την άλλη, κι όταν θίγεται από την μία πλευρά θίγεται κι από την άλλη".

  Αναβάθμιση των αμυντικών μας δυνατοτήτων

  Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε πως με την συμφωνία, οι ΗΠΑ μας αναγνωρίζουν ως χώρα αιχμής προωθημένη στα σύνορά του δυτικού κόσμου.

  "Σε εποχές αστάθειας λογικό είναι οι χώρες που εμπλέκονται να θέλουν να αναπτύξουν τους εξοπλισμούς τους δια της αποτρεπτικής ισχύς του. Οι αμυντικές δαπάνες δεν είναι στάνταρ, αυξομειώνεται. Μας απασχολεί η αναβάθμιση των αμυντικών μας δυνατοτήτων. Η Ελλάδα είναι ΄χώρα πρώτης γραμμής και πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική  Μεσόγειο κι αυτό αυξάνει την στρατηγική μας βαρύτητα. Γι’ αυτό οι ΗΠΑ εντείνουν την παρουσία τους εδώ ενώ για ένα διάστημα την μείωναν. Και είναι διατεθειμένες σαν πληρώσουν γι’ αυτό".

  Μαρία Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ