Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Ιαν-2020 13:25

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντική παρέμβαση το ν/σ του υπουργείου Υγείας για την πρόληψη

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντική παρέμβαση το ν/σ του υπουργείου Υγείας για την πρόληψη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και δύο ώρες το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρώτο στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο δίνει έμφαση στην πρόληψη.

  "Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση και μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα, εάν ακολουθήσουμε τέσσερις βασικούς κανόνες. Την υγιεινή διατροφή, τον έλεγχο του βάρους, την αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ, και τη συστηματική άθληση”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Στη συνέχεια, ο Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, το οποίο εδράζεται σε τρεις άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά στην κινητικότητα, ο δεύτερος στην επιλογή θέσεων ευθύνης και ο τρίτος στα πειθαρχικά για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, αιχμή είναι η κινητικότητα να γίνεται πιο γρήγορα και να είναι περισσότερο καθολική. Όσον αφορά στην επιλογή θέσεων ευθύνης, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης έχουν στόχο να αναβαθμιστούν τα κριτήρια, ενώ για τα πειθαρχικά σκοπός είναι να εναρμονιστεί το πλαίσιο με το υφιστάμενο στην κεντρική διοίκηση.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Με...βαριά ατζέντα ο Κ. Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ