Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιαν-2020 17:16

  Reuters: Τούρκοι χάκερ πίσω από τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις στην Ελλάδα

  Reuters: Τούρκοι χάκερ πίσω από τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις σε κυβερνήσεις και άλλους οργανισμούς στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή εκτιμάται ότι έγιναν από χάκερ που ενεργούν προς το συμφέρον της τουρκικής κυβέρνησης, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο τρεις υψηλόβαθμους Δυτικούς αξιωματούχους.

  Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι χάκερ έχουν επιτεθεί σε τουλάχιστον 30 οργανισμούς, μεταξύ των οποίων υπουργεία, πρεσβείες και υπηρεσίες ασφάλειας, καθώς και επιχειρήσεις και άλλες ομάδες.

  Μεταξύ των θυμάτων είναι ελληνικές και κυπριακές κυβερνητικές υπηρεσίες και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης του Ιράκ, προσθέτει το Reuters.

  Οι επιθέσεις περιλαμβάνουν υποκλοπές της κίνησης σε μια ιστοσελίδα, κάτι που πιθανώς δίνει στους χάκερ τη δυνατότητα να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση στα δίκτυα των κυβερνητικών οργανισμών.

  Σύμφωνα με δύο Βρετανούς αξιωματούχους και έναν Αμερικανό, η συγκεκριμένη δραστηριότητα φέρει όλα τα στοιχεία μιας επιχείρησης κατασκοπίας υποστηριζόμενη από το κράτος, με σκοπό να προωθηθούν τα τουρκικά συμφέροντα. 

  Το πρακτορείο, επικαλούμενο σχετικά αρχεία, σημειώνει ότι τέτοιες επιθέσεις σημειώνονται τουλάχιστον από τις αρχές του 2018.

  Αν και οι μικρής κλίμακας επιθέσεις τύπου DNS είναι σχετικά κοινές, το εύρος των τελευταίων επιθέσεων έχει θορυβήσει τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως αναφέρουν οι τρεις προηγούμενοι αξιωματούχοι καθώς και άλλοι δύο από τις ΗΠΑ.

  Οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι τελευταίες επιθέσεις δεν έχουν σχέση με μια καμπάνια που χρησιμοποιούσε μια παρόμοια μέθοδο στα τέλη του 2018.

  Σε προηγούμενες επιθέσεις, προσθέτει το πρακτορείο, χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κυβερνητικές ιστοσελίδες και αρχεία της Αλβανίας, με εκατοντάδες ονόματα χρηστών και κωδικούς να εκτίθενται.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων