Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιαν-2020 22:21

  Σ. Ζαχαράκη: Η αξιολόγηση μετά από επιμόρφωση δεν θα πρέπει να φοβίζει τους εκπαιδευτικούς

  Σ. Ζαχαράκη: Η αξιολόγηση μετά από επιμόρφωση δεν θα πρέπει να φοβίζει τους εκπαιδευτικούς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας και αφορούν τους εκπαιδευτικούς, αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη από τη Λάρισα, σε χαιρετισμό της στο πλαίσιο της κοπής της πίτας της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών.

  Η κ. Ζαχαράκη σημείωσε πως η "υπόθεση των διορισμών είναι πολύ σημαντική", ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι "ξεκίνησε πολύ αργά την διαδικασία". "Μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα οι διορισμοί; Σας διαβεβαιώ δεν μπορούσαν. Δεν μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα στην Ειδική Αγωγή. Η προηγούμενη κυβέρνηση ξεκίνησε πάρα πολύ αργά την διαδικασία, πιέζουμε τον ΑΣΕΠ καθημερινά ώστε να έχουμε οριστικούς πίνακες στην Ειδική Αγωγή".

  Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η στόχευση του υπουργείου συνολικά για την εκπαίδευση, είναι να υπάρχει ένα νομοσχέδιο που θα καλύψει τα θέματα των δομών, ενώ τόνισε ότι ως υπουργείο "πιστεύουμε στον κάθε εκπαιδευτικό και κάθε διευθυντή, έτσι ώστε να έχει περισσότερες αρμοδιότητες και μεγαλύτερη αυτονομία".

  Επίσης η κ. Ζαχαράκη ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μην τους φοβίζει η διαδικασία της αξιολόγησης, ενώ αναφέρθηκε και στην διαδικασία της επιμόρφωσης. "Τι έχουμε να φοβηθούμε όσοι έχουν δώσει την ψυχή μας στην σχολική τάξη; Όταν όμως το κράτος μας έχει επιμορφώσει. Σας λέω λοιπόν, πως μια από τις προτεραιότητες για την νέα χρονιά είναι και η επιμόρφωση, την οποία ξέρω ότι και εσείς την θέλετε και την ζητάτε" σημείωσε.

  Τέλος η υφυπουργός είπε ότι γνωρίζει πως στην καρδιά του κάθε εκπαιδευτικού υπάρχει το ενδιαφέρον και η μέριμνα για κάθε μαθητή, ενώ τόνισε πως λαμβάνει όλα τα μηνύματα και τους προβληματισμούς που έχουν οι εκπαιδευτικοί.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ