Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Ιαν-2020 16:57

  Τίμερμανς: Ο Μητσοτάκης είναι ο πιο "πράσινος" πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα

  Τίμερμανς: Ο Μητσοτάκης είναι ο πιο "πράσινος" πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ένα άκρως ενδιαφέρον σχόλιο, για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προέβη κατά τη συμμετοχή του, στο ίδιο πάνελ, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την  Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, (Executive Vice President for the European Green Deal).

  Αυτό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω του γεγονότος ότι ο Φρανς Τίμερμανς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες. Ο Φρανς Τίμμερμανς προέρχεται από το σοσιαλιστικό κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ τον είχε υποστηρίξει για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  "Μου είπε κάποιος ότι είστε ο πιο "πράσινος" πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα", ανέφερε η συντονίστρια της συζήτησης Πένι Αμπεϊγουαρντένα, για να την διακόψει ο Τίμερμανς και να σημειώσει: "Εγώ το είπα...".

  Μητσοτάκης: Χάσαμε μία δεκαετία δεν μπορούμε να χάσουμε άλλη

  "Βάζουμε συνέχεια φιλόδοξους στόχους, από την εποχή που δημιουργήσαμε την Ευρωπαϊκή Ένωσης", ανέφερε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως το κλίμα είναι το θέμα που μπορεί να ενώσει τους νέους και να κοιτάξουν στην ίδια κατεύθυνση, σε συνδυασμό με την τεχνολογική επανάσταση. Με το βλέμμα στραμμένο σε μεγάλες οικολογικές καταστροφές στη χώρα μας, όπως οι πυρκαγιές του 2007, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι χάσαμε ήδη μία δεκαετία και δε μπορούμε να χάσουμε άλλη. "Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολλές ακτές, στις οποίες αναπτύσσεται το 90% του τουρισμού μας, ενώ διαθέτουμε σημαντικά οικοσυστήματα Έχουμε πολλούς λόγους να δείξουμε ιδιαίτερη φροντίδα για αυτό το ζήτημα, το οποίο δεν έρχεται από το μέλλον αλλά είναι ήδη εδώ. Το βλέπουμε στην Ελλάδα. Πρέπει να εργαστούμε σε μια πολύ φιλόδοξη ατζέντα", σημείωσε και ανέδειξε τους κυβερνητικούς στόχους για μείωση της χρήσης του πλαστικού μέχρι το 2023 και παύση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνίτη μέχρι το 2028.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ