Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Ιαν-2020 15:05

  Φουλ επίθεση Τσίπρα στην Κυβέρνηση με ... καραμανλικό "δάνειο"

  Φουλ επίθεση Τσίπρα στην Κυβέρνηση με ... καραμανλικό "δάνειο"
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά 

  Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ , έχοντας ως επωδό του, παράφραση αλήστου μνήμης φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή "έξω πάμε καλά". 

  Κατά τον κ. Τσίπρα, ούτε μέσα ούτε έξω πάει καλά η χώρα, αφού όπως υποστήριξε επιτιθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, "Τίποτε καλό δεν μπορούμε να περιμένουμε από έναν πρωθυπουργό που ζει τον ταξικά μονομερή, κοινωνικά βάρβαρο, και δημοκρατικά επικίνδυνο μύθο του". 

  Ανεπιφύλακτο "ναι" εκφώνησε μόνον στην επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ως επόμενης προέδρου της Δημοκρατίας.

  Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε την Κυβέρνηση για τον νέο εκλογικό νόμο, τα Εργασιακά, την διαχείριση των εθνικών θεμάτων, την άρνησή της να συναινέσει σε σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, για το προσφυγικό- μεταναστευτικό ενώ την έψεξε και για τις πολιτικές της αναφορικά με τη "Μεσαία τάξη" ( την εκλογική...πληγή του ΣΥΡΙΖΑ). 

  Σταχυολογώντας την ομιλία του που είχε επαναλαμβανόμενο μοτίβο πως ούτε έξω ούτε μέσα η χώρα βαδίζει καλά, ο Α. Τσίπρας είπε για:

  Προεδρική εκλογή

  *Θα ψηφίσουμε τη Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Και θα τη στηρίξουμε να επιτύχει στα καθήκοντά της.Έχουμε όμως πλήρη επίγνωση ότι η επιλογή ενός προσώπου με προοδευτικό στίγμα από τη πλευρά του κ. Μητσοτάκη, δεν υποκρύπτει διάθεση φυγής προς τα εμπρός αλλά διάθεση επικοινωνιακής διαφυγής από τα πολλαπλά αδιέξοδα.

  *Σ’ αυτές τις συνθήκες η αυριανή εκλογή αποκτά έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ήμασταν, είμαστε, και θα είμαστε, μια δύναμη στήριξης της δημοκρατίας, και της κοινωνικής προόδου. Μ’ αυτό το πρίσμα, η εκλογή μιας προέδρου με προοδευτικά χαρακτηριστικά, παρά την εμφανή επικοινωνιακή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να την εκμεταλλευτεί, αποτελεί για μας μια απόδειξη της δύναμης των ιδεών μας.

  Εκλογικό νόμο

  *Μονοκομματικές και παντοδύναμες ήταν οι κυβερνήσεις που δημιούργησαν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση.

  *Ο κος Μητσοτάκης αλλάζει τον εκλογικό νόμο γιατί πιστεύει ότι έτσι θα ευνοήσει τον ίδιο και το κόμμα του.

  *Με περίσσευμα αλαζονείας θεωρεί ότι επειδή κέρδισε βασισμένος στη πολιτική απάτη και στη διαστρέβλωση μια φορά τις εκλογές , θα τις κερδίσει ξανά και ξανά. Μόνος του θα μείνει και το βραδύ των επόμενων εκλογών που ας μη το ξεχνάμε θα γίνουν με την απλή αναλογική.Και θα μείνει μόνος του γιατί το πολιτικό του σχέδιο, οι προγραμματικές του θέσεις δε μπορούν να χωρέσουν σε κανένα πλαίσιο σύγκλισης ή συνεννόησης για την επόμενη μέρα.

  *Γιατί επόμενες εκλογές με απλή αναλογική μπορούν να δώσουν κυβερνητική λύση.Απλά αυτή δε θα τον περιλαμβάνει, γιατί πρέπει να είναι -και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι- προοδευτική και δημοκρατική λύση.

  Εθνικά

  *Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον είχε ως αποτέλεσμα όχι κάποια εθνικά κέρδη, που όλοι προσδοκούσαν, αλλά εθνική ζημιά.

  *Και αν όχι φόβο, τουλάχιστον ανησυχία αισθανθήκαμε για τον τρόπο με τον οποίο στάθηκε στην υπόθεση Σουλεϊμανί. Και σήμερα, μετά και το φιάσκο του Βερολίνου, αυτή η ανησυχία μετατρέπεται σε γενικευμένη αίσθηση ανασφάλειας.

  *Γιατί η στρατηγική του προβλέψιμου σύμμαχου που ακολουθεί ο κος Μητσοτάκης την έχει μετατρέψει σε μια χώρα για την οποία άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτή, χωρίς αυτή.

  *Η εξωτερική πολιτική δε γίνεται με επικοινωνιακά κόλπα.

  *Αντί λοιπόν να οχυρωθεί πίσω από κοινοτικές αποφάσεις και να τις επεκτείνει, όπως οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας που κερδίσαμε τον Ιούνη , αντί να δημιουργήσει συμμαχίες με τους ευρωπαίους εταίρους βλέπουμε μια κυβέρνηση που απειλεί την Ε.Ε.

  *Αντί να ανταποκριθεί θετικά στη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διαρκώς επιτίθεται στην αντιπολίτευση για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αντί να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι μας επιτίθενται.

  *Για όλους μας, αυτό που προέχει σήμερα και αυτό που πρέπει να προέχει, είναι η ασφάλεια και η ακεραιότητα της χώρας.Η διεθνής της θέση.Η διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά και της ειρήνης. Η διασφάλιση ενός ειρηνικού μέλλοντος για τον λαό μας. Είμαστε λοιπόν πολύ ανήσυχοι για όσα κάνει και κυρίως για όσα δε κάνει η κυβέρνηση

  *Και όσο ο κος Μητσοτάκης κινείται με άγνοια κινδύνου και με ψευδαίσθηση αυτάρκειας, τόσο η ανησυχία μας θα μεγαλώνει .

  Μεσαία τάξη

  Η θέση των μεσαίων συμπολιτών μας όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά επιδεινώνεται

  *Μέχρι στιγμής λοιπόν δε βλέπουμε ούτε ανάπτυξη στο 4%, ούτε καταιγίδα επενδύσεων, ούτε καν μπουλντόζες στο Ελληνικό δε βλέπουμε, ούτε καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας,ούτε αύξηση του βασικού μισθού,ούτε κανέναν ασφαλιστικό παράδεισο για ελεύθερους επαγγελματίες.Αντιθέτως βλέπουμε κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιστροφή στην εργασιακή ζούγκλα, συρρίκνωση των αμοιβών, μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα , σε τραπεζες, στον ΟΤΕ, με την διακριτική συμφωνία της κυβέρνησης,αυξήσεις περίπου 20% στις ασφαλιστικές εισφορές Και κατάργηση της 13ής σύνταξης.

  Οικονομία

  *Όσοι μιλάμε με ανθρώπους της αγοράς, όσοι βρεθήκαμε την περίοδο των εορτών στην πραγματική οικονομία, αυτά που ακούμε για τη πραγματική οικονομία μια διαφορετική εκδοχή από αυτή που παρουσιάζει η κυβέρνηση.

  *Ο Δεκέμβρης του 2019 σε σχέση με τον Δεέμβρη του 2018, είχε αύξηση της ανεργίας κατά 14 μονάδες

  Προσφυγικό- Μεταναστευτικό

  *Χρειάστηκε βεβαία έξι ολόκληρους μήνες για να παραδεχτεί ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ότι δημιούργησε μια κατάσταση που δύσκολα συμμαζεύεται.Που κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής στη χώρα με τις μεγαλύτερες ροές. Και δήλωνε και αυτός και ο Χρυσοχοίδης ότι είναι άχρηστο και μη λειτουργικό.

  *Απροετοίμαστοι, ιδεοληπτικοί και ανίκανοι να χωρίσουν δυο γαιδάρων άχυρα.

  *Το μεταναστευτικό δεν είναι ένα πρόβλημα απλώς οργανωτικό, αλλά είναι βαθύ κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα.

  Το μεταναστευτικό είναι εθνικό θέμα πρώτης γραμμής, και χρειάζεται εθνική πολιτική και κινητοποίηση με όρους ανθρωπισμού και κοινωνικής ευθύνης για να αντιμετωπιστεί, τίποτε καλό δεν μπορούμε να περιμένουμε.

  Μετακλητοί συνταξιούχοι

  *Αναφέρομαι στην απαράδεκτη τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα σε συνταξιούχους εκλεκτούς του κομματικού μηχανισμού, να προσλαμβάνονται ως μετακλητοί στα υπουργικά γραφεία, κρατώντας και το μισθό και τη σύνταξη. Καλώ λοιπόν τον κο Μητσοτάκη, να συμμαζέψει το ρουσφέτι του κου Βρούτση στους συνταξιούχους κομματικούς καρεκλοκένταυρους. Αρκετά γελάσαμε και κλάψαμε ταυτόχρονα με τον κο Πατέρα, δε χρειάζεται να μας προσφέρετε και άλλο κλαυσίγελο. Μαζέψτε το, λοιπόν, πριν σας κάνει μεγαλύτερη ζημιά.

  Πνευματικά δικαιώματα

  *Εδώ και έξι μήνες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και παρά τις δεσμεύσεις του ίδιου του κου Μητσοτάκη προεκλογικά προς τον καλλιτεχνικό κόσμο, κωλυσιεργεί με κίνδυνο όχι μόνο οι δημιουργοί να μην αμείβονται για τα δικαιώματά τους, αλλά με κίνδυνο την ολική επιστροφή στην κακοδαιμονία του παρελθόντος.

  *Καλό θα είναι η κυβέρνηση να σταματήσει την εσκεμμένη κωλυσιεργία. Να προχωρήσει άμεσα στην αδειοδότηση του Οργανισμού των δημιουργών, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που συλλογικά μπορούν να αποφασίσουν για το πως θα διαχειριστούν τις αποζημιώσεις για τη χρήση των δικών τους πνευματικών δικαιωμάτων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων