Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Ιαν-2020 16:38

  Δ. Βίτσας για μισθούς Διοίκησης στην ΕΑΒ: "Είναι πολύ χαμηλοί"

  Δ. Βίτσας για μισθούς Διοίκησης στην ΕΑΒ: "Είναι πολύ χαμηλοί"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χαμηλούς χαρακτήρισε τους μισθούς της διοίκησης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) ύψους 2.000-2.500 ευρώ ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας κατά τη διάρκεια ακρόασής τους στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, δίνοντας εμμέσως πλην σαφώς "μαθήματα" στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα περί  brain drain.

  Όπως είπε το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια ακρόασης του Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ.κ. Ιωάννη Κούτρα και Γρηγορίου Φρέσκου, η Διοίκηση της ΕΑΒ θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τους διευθυντές της Lockheed που παίρνουν εκατομμύρια δολάρια. Ο κ. Βίτσας συνέχισε την επιχειρηματολογία του υπέρ των υψηλών μισθών και της επίπτωσης που έχουν στο brain drain απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και στα μέλη της Επιτροπής ΔΕΚΟ λέγοντας: "Πρέπει να ανέβουν οι μισθοί του προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, αλλά και να αποδεσμευτούν από το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί αλλιώς θα βλέπουμε τα στελέχη να φεύγουν στο εξωτερικό".

  Απαντώντας ο ΥΠΟΙΚ αφού σημείωσε ότι στόχος είναι η σταθεροποίηση, η ενίσχυση και η αναβάθμιση της ΕΑΒ σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του κ. Βίτσα σημείωσε "ασπάζομαι τις απόψεις σας κ. Βίτσα, αλλά θα ήθελα πρώτα να αξιολογηθούν και σε εύλογο χρονικό διάστημα να δούμε το θέμα των απολαβών τους".

  Μ. Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ